תשובה

  • כתב אישום
    אפיק | 08/08/2010 14:21

    שלחתי את הודעתי לפני מס' ימים אך לפי התשובה כנראה לא הבנתם אותי נכוןברצוני לברר אדם שקיבל כתב אישום והאשימו אותו במקום עבודתו לא יודעים על ההליך הפלילי ברצוני לידע את מקום עבודתו .במידע ואני מעבירה את כתב האישום למקום עבודתו האם זוהי עבירה חשוב לציין שאני גם חלק מהנפגעים בתיק שמי מופיע על כתב האישום בתור נפגעת

    • תשובה
      ג'וניור | 08/08/2010 18:16

      שלום, לא ראיתי את התשובה/תשובות הקודמות שניתנו לך כך שאיני יכול לדעת אם הבינו אותך או לא, לעניין שאלתך וממה שניתן להבין ממנה את רוצה לנקום או להחזיר לאותו נאשם (שאין לי מושג מה כביכול הוא עשה), אם טרם נסתיים ההליך עליך לזכור, כי על אף העובדה שהוגש כנגד פלוני כתב אישום הוא עדיין נהנה מחזקת החפות. לעניות דעתי מוטב יהיה לך אם תכבשי את יצר הנקמה ותחכי לסיום ההליך, שלא תפתחי איזשהו פתח לתביעה נגדך אח"כ (לשון הרע, נזיקין וכד').

      • להיות חכם ולא צודק
        שאול אמרני, עו"ד | 08/08/2010 19:06

        שלום; דומני שהמגיב ג'וניור טועה במקרה זה. דיווח למקום עבודה על הגשת כתב אישום אינה בגדר לשון הרע כי עומדת לך הגנת אמת דיברתי וכן צורך ציבורי. מעביד רשאי וזכאי לדעת על הגשת כתב אישום נגד אחד מעובדיו. העובדה שאת אחת הנפגעות יוצרת מבחינתך אינטרס אישי לדווח על כתב האישום למעסיק, אולי כדי להביא להשעיית העובד מעבודתו, על מנת שנוכחותו במקום העבודה לא תפגע בך או בעבודתך. בעיקר אם מדובר בכתב אישום על עבירות מין או הטרדה מינית. דרך נוספת וחכמה יותר היא לדווח למקום העבודה על הגשת כתב אישום מבלי למסור את כתב האישום עצמו. המעסיק כבר ימצא את הדרך להשיג את כתב האישום, דרך הנאשם עצמו. ועכשיו לעניין החוכמה - אני סבור שעליך להימנע מכך. לא בשל החשש שהעלה המגיב ג'וניור, שכפי שאמרתי חשש זה לא קיים בנסיבות המקרה שתארת. הייתי נמנע מכך על מנת לא להטיל כתם או ליצור בעיה לעדותך במהלך המשפט, על מנת לא להפגין להיטות יתר נגד הנאשם באופן בו עדותך עלולה להיפגע. אין זה שולל אפשרות שגורם שלישי כל שהוא ידווח למעסיק, מבלי שניתן יהיה להצביע עליך. א"כ כאמור, וכפי שפתחתי ואמרתי. מסירת המידע אינה בבחינת לשון הרע כל עוד הדיווח עוסק בעובדת הגשת כתב האישום ולא בכל דבר אחר העוסק במשפט עצמו או בחקירה, על מנת לא להיחשף לחשש לשיבוש מהלכי משפט. בדבר אחד אני מצטרף לדבריו של המגיב ג'וניור והוא הסיפא שבדבריו - בשלב זה ובעת הזו ובעיקר נוכח העובדה שאת עדה במשפט, מוטב שתכבשי את תחושת הנקמה לשלב שלאחר המשפט אם וכאשר הנאשם גם יורשע.