למה התעלמתם?

  • בקשה לעזרה בגין תלונה שיקרית
    אמיר כהן | 18/07/2010 17:16

    לכבוד פורום"פלילי",שלום רב. שמי אמיר ולפני מס" חודשים אחי נדקר,כאשר שמעתי על המקרה ישר הגעתי למקום{הגעתי למקום אחרי שמשטרה ואמבולנס כבר היו שם}. הנני מתגורר בפ"ת ואחי בעיר אחרת. מספר ימים לאחר האירוע התברר לי שהתוקף של אחי טען שגם אני הייתי מעורב בקטטה,סתם כדי לנסות לסבך אותי. כאשר שמעתי את זה מיד ניגשתי לקצין החקירות בתחנה ואמרתי לו שבכלל באתי בסוף האירוע ושאני מעוניין שיעשו לי איכון טלפון,בנוסף לזה ניגשתי לאחד השוטרים שהיה במקום מהבילוש והוא ניגש לקצין ואמר לו שהוא יכול להעיד שלא הייתי בזמן התקיפה ואף כתב {לבקשתי} תצהיר מטעמו לפרקליטות המשטרה{לפחות כך הוא טען בפני פעמיים שעשה}. ברצוני לדעת האם יש משהו שאני יכול לעשות נגד התוקף של אחי שסתם העליל עלי?אולי נזיקין?ואיך אני יכול לוודא שנפתח לו תיק בגין שיבוש הליכי חקירה ושלא יוותרו לו על זה? אם תוכלו לתת לי ייעוץ בנושא אני אשמח מאוד שכן היום ביהמ"ש לדעתי נוטה להקל ראש עם פושעים בארצנו. בתודה מראש:אמיר כהן

    • למה התעלמתם?
      אמיר כהן | 20/07/2010 17:10

      למה לא עניתם לי? חיכיתי לאיזושהי תשובה ממכם. אודה לכם מאוד על תשובתכם

    • מסירת תלונה שקרית
      אילנה קנטור, עו"ד***תוכן ההודע צונזר ע"י המערכת*** | 21/07/2010 12:43

      ראשית, אכן אדם אשר מוסר הודעה לשוטר על עבירה, ביודעו כי הידיעה כוזבת - עובר עבירה פלילית על פי סעיף 243 לחוק העונשין (ידיעות כוזבות). ניתן גם לייחס לאדם שמוסר הודעה שקרית מעין זו, אם עשה זאת בכוונה למנוע או להכשיל את החקירה הפלילית, עבירה של שיבוש מהלכי משפט (סעיף 244 לחוק העונשין). בפרקטיקה, לא ששות רשויות התביעה להעמיד אדם לדין בגין עבירות אלו כאשר גרסתו נמסרה במסגרת חקירתו באזהרה ובדרך כלל בכדי להרחיק אחריות מעצמו למעשים שמיוחסים לו. הכל תלוי בנסיבות המקרה ובהתייחס למספר גורמים : האם הוגש נגדו, בסופו של דבר, כתב אישום בגין עבירות התקיפה; האם לאור טענותיו נפתח נגדך תיק חקירה פלילי (כולל רישום במסגרת המרשם הפלילי) ואף נחקרת בגין כך באזהרה ו/או נעצרת בגין כך. ככל שגדל הנזק שנגרם לך בתלונת השווא, כך גם גדל הסיכוי כי הנ"ל יואשם בגין אחת מעבירות אלו. במאמר מוסגר - הבנתי היא שטרם קיבלת הודעה על סגירת התיק נגדך. במידה ואכן נפתח נגדך תיק פלילי ואתה נחקרת באזהרה - המלצתי לך הינה לברר בהקדם מצב התיק ולפעול לשם סגירתו מ"אין אשמה". שכן, במידה והתיק לא יסגר מעילה זו, אתה תישאר עם רישום של תיק סגור בעבירת אלימות במרשם הפלילי שלך, דבר שעשוי לפגוע דווקא בך בהמשך.