הגשת תצהיר שקרי

  • הגשת תצהיר שיקרי על ידיי גרושתי ועורך דינה!!
    רו"ח ירון צלאל | 14/07/2010 22:03

    קיבלתי תביעה בהוצל"פ לשלם שוב כספים שכבר שילמתי ואף יש לי מסמכים שנחתמו בגין מזונות בטענה שלמרות ששילמתי עליי לשלם שוב שכן ההסכמם שערכנו אני וגרושתי לתשלום בצורה אחרת ממה שנפספק לא תקף. העו"ד וגרושתי הגישו תצהיר לבית משפט ללא איזכור למסמכים אלו שנחתמו שנה אחר שנה ואישרו את קבלת מלוא התמורה על ידה. האם העניין נגוע בפליליים חוסר תום לב,סחיטה ועוד לאור העובדה שגם גרושתי וגם עורך דינה ביודעין הגישו תצהיר שיקרי לבית משפט ללא איזכור כל אותם מסמכים??? שכן רק לאחר שאני התייחסתי למסמכים אלו הם טענו שהם לא תקפים....למרות שתמורתם נתקבלה על יידי מרשתי. תודה על העצה

    • הגשת תצהיר שקרי
      עו"ד איתמר סיון | 14/07/2010 23:20

      הגשת תצהיר שקרי היא עבירה פלילית. אם הושג באמצעות התצהיר דבר, הרי שמדובר בנסיבות העולות לכאורה כדי עבירת קבלת דבר במרמה. באפשרותך להגיש תלונה במשטרה. עם זאת, ישנה אפשרות כי מדובר בחוסר תום לב, ולא בכוונה פלילית.

      • הגשת תצהיר שיקרי
        רו"ח ירון צלאל | 15/07/2010 08:28

        תודה על תגובתך. המדובר בהחלט על חוסר תום לצד מניפולציה המתעלמת במכוון מתמורה שניתנה. לצד התצהרי שלא מביא את כל העובדות להוצל"פ נשלח אליי מכתב שבוע וחצי לאחר מכן ובשונה מההתעלמות מהמסמכים על ידו אליי כתב שמרשתו מודיעני על ביטול כל ההסכמים מלפני 8 שנים ועד היום וכך גם תמורתם בטלה. האין מדובר באופן שהוגש על ניסיון לסחיטת כספים במירמה? אגב הגשתי תיק מפורט עם כל המסמכים הרלבנטיים ומכתב תלונה כנגד עורך הדין לועדת האתיקה. אודה על תגובתך האם להייווץ בנושא במשטרה ומה עליי לעשות באם מדובר בחוסר תום לב?