עדי התביעה

  • הוכחות
    ר'קק' | 13/07/2010 17:13

    ברגע שהולחט שרוצים הוחכות התובעים הפרקליטות מביאים את העדים שלהם מה העדים אומרים מה שהיה או שהשופט מסתכל על העדות שהם נתנו במשטרה? (כי אם הם נותנים עדות עוד פעם הם יכולים לשנות שוב את הגרסה התובעים (היכן יש חשיבות רבה יותר לעדות במשטרה שקרה באותו זמן או במשפט שקורה אחרי כמה שנים ) (איך מתנהל עדות של התובעים )??

    • עדי התביעה
      עו"ד גיל משה | 13/07/2010 18:24

      כאשר מוגש כתב אישום מתבססת לשכת התביעות או הפרקליטות על החומר הקיים הרשום בתיק, הקלטות שנעשו במהלך החקירה, צילומים וכו. כאשר מגיעים עדי התביעה להעיד הם אמורים להעיד ולספר על שאירע ועל חלקם בתיק, לאחר מכן הנאשם או הסניגור המיצגו יכולים לחקור את העדים בחקירה נגדית ובין השאר לשאול ולחקור על סתירות שבין המסמך שרשם העד ובין מה שאמר בעדותו במשפט. אם בוחר הנאשם הוא יכול לבקש ולהגיש את המסמך (במקרה שהמסמך לא הוגש על ידי התביעה) כדי שבית המשפט יווכח בסתירות שבין העדויות. (לא תמיד יבחר סניגור לעשות כך וכל מקרה ונסיבותיו הוא) בהצלחה במשפט. עו"ד גיל משה.

      • תשובה
        'קר'ק | 13/07/2010 20:52

        אוקיי לפי מה שהבנתי עדי התביעה מספרים שוב פעם מה היה אבל הם לא יכולים לסתות ממה שהם אמרו בעדות במשטרה כי בעדות במשטרה יש סתירות רבות (כמו שאישתו שלא הייתה באירוע אמר שבעלה סיפר לה א' ויומים אחרי חקרו את בעלה שהיה באירוע והיה אמר משהו אחר ולכן יש פה סתירה עצומה על השקר שלהם ועוד תמלולים של איומים מצידם לכן רציתי לדעת אם הם יכולים לסתות פה אז הם לא יכולים עקב מה שאמרו כבר פעם תודה רבה

        • עדים במשפט
          אודי | 15/07/2010 13:26

          עדים נחקרים במשטרה כמה פעמים וכן בבית המשפט ע"י ההגנה והתביעה. אם בית המשפט מתרשם שהעדים מוסרים עדות שונה מזו שמסרו במשטרה הוא עשוי לבחור שלו להאמין לגרסתם. ייתכן שעד יוכרז עויין כיוון שפתאום ישכח את מה שתיאר בעדותו במשטרה ויחזור בו מעדותו זו. בכל מקרה בהרבה משפטים קורה שעדים מוסרים תיאורים לא מדוייקים או סותרים . בסופו של דבר השופט בהכרעת הדין בוחן את כלל העדויות ומחליט לאיזו גרסא הוא מאמין.