מי שלא עשה כלום, אין לו מה לשלם ו/או ממה לפחד

  • האשמה בגניבה
    נערה בת 16 | 09/07/2010 19:38

    שלום, אני ממש עובדת עצות ואיני יודעת לאן לפנות ובכלל אם זהו המקום המתאים. אתמול, מתקשרת אלי חברה שלי, כולה בוכה נסערת ואומרת לי שהזוג שלהם היא עושה בייביסיטר מאשימים אותה בגניבה של 1000 שקל ושאם תוך שלושה ימים היא לא תשיג את הכסף הם יפנו למשטרה. עכשיו אני אפרט יותר - לאישה הזאת שני ילדים שלהם הייתי עושה בייביסיטר פעם בשבוע בקביעות, ומסיבות שונות החלטתי להפסיק והמלצתי לאישה על חברה שלי, שחיפשה עבודה. היא ניפגשה איתה והחליטה להעסיק אותה. היא עבדה אצלה מספר שבועות והכל התנהל כרגיל. אתמול החברה התקשרה אליי וסיפרה לי שבאותו יום בבית היא הייתה עייפה מאוד ולכן הגיעו שתי חברות שלה לעזור לה (אם כי לא באותו זמן, כשאחת הלכה באה אחת אחרת), ובעלת הבית לא ידעה מזה. בכל מקרה, הן השלושה שהיו בבית. יום למחרת מתקשרת אליה הבייביסיטר ואומרת לה שהיא או חברות שלה גנבו את הכסף ואומרת לה שיש לה מצלמות בבית והכל מוקלט, אפשר לדעת מי גנב ואם היא לא רוצה שהיא תלך אם זה למשטרה או תערב הורים יש לה שלשה ימים להחזיר לה 1000 שקל. אתמול בערך בעשר וחצי בלילה הלכנו אני, אותה חברה שעשתה בייביסיטר וחברה נוספת שהייתה בדירה אל האמא ונפגשנו איתה מתחת לבניין. סיפרתי לאמא שלי על המקרה וחשבתי שהיא תוכל לעזור אבל חברה שלי לא רצתה עזרה בשום פנים ואופן. ברור לי שהיא לא גנבה, וגם בשיחה שניהלנו אתמול עם אותה אישה ברור שהמצלמות שכביכול בבית אינן. האישה טענה שלבעלה יש תפקיד במשטרה ולכן יש אצלהם מצלמות בבית ואזעקה, אך היא מכבה את האזעקה בימים שמגיעה הבייביסיטר, לאותה אישה אין אפילו טלפון בבית (כך שהאפשרות שבאמת יש לה מצלמות בבית נראית כמעט שקרית), היא טוענת שאת הקלטת היא לא יכולה לראות ורק החברה של המצלמות אבטחה יכולה, בקלטת אמרו לה שהיו שלושה אנשים בבית (וגם אמא של חבר של הילד שבאה לקחת אותו, אבל לא יכול להיות שהיא גנבה כי חברה שלי אמרה שהיא השגיחה עלייה כל הזמן שהייתה בבית), ביקשנו ממנה אם היא יכולה לוודא מי באמת גנב ולהסתכל בקלטת אך היא טוענת שכיוון שהעניין פלילי אם היא תבדוק היא מחוייבת לערב בזה משטרה (והילדה לא רוצה כיוון שלמשפחה שלה יש בעיות והם הולכים באופן קבוע לפסיכולוג והקשר עם ההורים אינו פשוט כלל). הדבר נראה הזוי כיוון שגם על השאלות שנשאלה היא לא ענתה ברור וגם התשובות היו לא הגיונית. בסופו של דבר חברה שלי שעשתה לה בייביסיטר הביאה לה 800 שקל (מהחסכונות שלה וגם הלוותי לה 100 שקל). דבר אחרון שאציין זה שהאישה אמרה שהכסף נועד לשלם חשבונות ושבחבילה היו 2000 שקל וכבר כשבעלה שילם לבייביסיטר מאותו הכסף הוא הרגיש שמשהו מוזר והחבילה קטנה. אני ממש מרחמת על החברה שלי ששילמה 800 שקל שלא בצדק, היא צריכה לשלם עוד 200 שקל ואני לא יודעת מה יקרה. האישה אומרת שאם היא תגלה שהחברה לא אשמה היא תחזיר לה את הכסף, אבל לפני כן היא טענה שכדי לצפות בקלטת ולגלות מי האשם היא תהיה חייבת לערב משטרה. בבקשה, מה אפשר לעשות..? אני לא יכולה לתת לחברה שלי לשלם על משהו שהיא לא עשתה, בידיעה שאם הייתי ממשיכה עם הבייביסיטר, הייתי יכולה להיות במקומה.

    • מי שלא עשה כלום, אין לו מה לשלם ו/או ממה לפחד
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 10/07/2010 22:13

      אם אכן חברה שלך לא עשתה כלום אז למה היא שילמה ? שילכו למשטרה ויבדקו את הקלטות (בהנחה שהן קיימות). ממה יש לה לפחד אם לא עשתה כלום ? למה שילמה ? מעבר לכך יש לדברים "ריח" קל של סחיטה שאם אכן כך, זה כשלעצמו עבירה פלילית.