משפט חוזר או בקשה להארכת מועד להגשת ערעור

  • עדות שקר וחוסר היגיון
    אמיר כהן | 02/07/2010 02:16

    לכבוד "פורום פלילי"שלום רב. לאבי היה משפט בגין איומים לפני כשלוש שנים{אגב התלונה הוגשה כחצי שנה לאחר המקרה},במשפט אבי הוצג ע"י עו"ד מהסניגוריה הציבורית ואבי הפסיד במשפט,ונגזרו עליו 4 חודשי מאסר. כיום אני מסתכל בתיק המשפט לעומק ורואה שיש המון סתירות בעדויות של העדים וחוסר היגיון בטיעונים שלהם,אך לצערי הרב הסניגגורית לא הצליחה להוציא את האמת לאור. בלשון המעטה איחרנו בהרבה את זמן הערעור. ברצוני לדעת מה עלי לעשות על מנת לנקות את אבי מהתיק שתפרו לו? בקיצור מה ניתן לעשות? אני ואבי נשמח מאוד לעזרתכם. בתודה מראש:אמיר כהן

    • משפט חוזר או בקשה להארכת מועד להגשת ערעור
      עו"ד איתמר סיון | 02/07/2010 10:30

      שתי אפשרויות בפניך: בקשה להארכת מועד להגיש ערעור, בה עליך לשכנע את בית המשפט שישנה סיבה טובה מאוד מדוע הוגש הערעור באיחור כה רב. אופציה נוספת היא בקשה למשפט חוזר, המוגשת לבית המשפט העליון, בה עליך לשכנע את בית המשפט שאחת מארבע החלופות הנמצאות בסעיף 31 לחוק בתי המשפט מתקיימת, ויש הצדקה לקיים משפט חוזר. בקצרה ייאמר, כי החלופות הן: הוצגה ראייה שקרית, שאם לא הייתה בפני בית המשפט לא הייתה הרשעה; הוצגו עובדות חדשות או ראיות חדשות; אדם אחר הורשע בינתייים באותה עבירה; נתעורר חשש של ממש כי בהרשעה נגרם עיוות דין לנאשם.

      • המון תודות והערכה על הייעוץ,יש לי עוד שאלה בבקשה
        אמיר כהן | 02/07/2010 12:41

        לכבוד עו"ד איתמר סיוון,שלום רב ותודה על הייעוץ. בהמשך לייעוץ שנתת לי. רציתי לדעת אם במקום לעבור את כל הפרוצדורה שהכוונת אותי אליה,האם אני יכול{כדאי}לפתוח תביעה חדשה על טיהור שמו של אבי? באיזה בית משפט?והאם אני יכול לייצג את אבי?אבא שלי בן 64 אך לא יודע כיצד לבטא עצמו בפני בית המשפט? בתודה מראש:אמיר כהן

        • תביעה לטיהור שמו של אביך
          עו"ד איתמר סיון | 02/07/2010 13:10

          אמיר, אני לא מכיר כל הליך כמו שאתה מתאר. שתי הדרכים שהצעתי לך הן הדרכים העיקריות לתקן את העוול שאתה טוען שנגרם לאביך. ישנה אופציה נוספת של בקשה לחנינה - אך היא, למעשה, חיצונית להליך הפלילי ומדובר בבקשה מנהלית מנשיא המדינה. עם זאת, בטרם הגשת בקשה לחנינה, הייתי מנסה למצות את האופציות הקודמות. בהצלחה