משופט המעצר (שופט תורן, למען הדיוק)

  • שאלה בקשר לבקשת הקלות במעצר בית
    רועי | 08/06/2010 09:13

    נתנו לי מעצר בית מלא של חצי שנה ובכוונתי להגיש בקשה להקלות, שאלתי היא:השופט בתיק המעצר נתן לי מעצר בית ולא בתיק העיקרי, ואצל שופט אחר התחיל לי כבר התיק העיקרי, אצל איזה שופט עלי לבקש את ההקלות במעצר הבית, אצל השופט שלי בתיק העיקרי, או את השופט בתיק המעצר שגזר עלי את מעצר הבית המלא?

    • משופט המעצר (שופט תורן, למען הדיוק)  לת
      עו"ד יאיר מושיוב | 08/06/2010 14:50

      • תודה רבה, ועוד שאלה אחת
        רועי | 08/06/2010 15:09

        אני לא יודע אם יש בסמכותך לענות על שאלה כזאת, כיוון שזוהי שאלה על סמך ידע וניסיון אישי של אחד מעורכי הדין פה: הואשמתי בסחר בסמים וכעת נגזר עלי חצי שנה מעצר בית + שיקום במרכז יום 3 פעמים בשבוע. המעצר בית הוא בהשגחה, כלומר שכל הזמן או אמא או אבא או אחד מקרובי המשפחה חייב להשגיח עלי כל הזמן ולהיות בליווי צמוד. אילו הקלות נראה לך שיהיה ביכולתי לבקש לאחר חודש בערך? ומה לפי דעתכם השופט יאשר? על פי נסיונכם? אני רציתי ללכת בכיוון של לבקש הקלה לצאת לבית כנסת 3 פעמים ביום ולחדר כושר (כחלק מתהליך השיקום לחזור להתאמן). האם נראה לכם ששופט יסכים לי את ההקלות הנ"ל, אפילו בליווי? ומה עוד יש ביכולתי לבקש בהקלות, להוריד את ההשגחה הצמודה של אחד מבני המשפחה זה אפשרי? או לפחות מעצר בית חלקי שאני אוכל לצאת כמה שעות מהבית בחלק משעות היום?

        • הקלות בתנאי מעצר בית
          ארבל | 12/06/2010 01:07

          יש אפשרות להגיש בקשה להתאווררות וכן יציאה לבית כנסת. בדר"כ חלוף זמן של חודש ימים אינו מהווה חלוף זמן משמעותי על מנת להגיש בקשה לעיון חוזר בתנאי המעצר, אולם היו דברים מעולם והכול קשור לנסיבותיו הספציפיות של המקרה, לחומר הראיות שנגדך ולנסיבותיו האישיות של העושה (במקרה הזה לנסיבות שלך - כלומר הגיל שלך, העבר הפלילי ועוד), וכיו"ב. בכל מקרה כל זאת יאושרו רק בליווי אחד המפקחים שאושרו לך על ידי בית המשפט. כדאי לפנות לעו"ד שמטפל לך בתיק על מנת שיעזור לך בעניין