הודעה במשטרה על החזקת סמים

  • שאלה חשובה
    אבי | 01/06/2010 11:33

    לא ענו לי פעם שעברה ואני אנסה לנסח שוב את השאלה האם כאשר אנשים מודיעים למשטרה על המצאות סמים על אדם מסוים ובחיפוש מתגלה שאין.. זוהי עדות שקר? אין עילה לאישום? איך כל התהליך עובד?

    • הודעה במשטרה על החזקת סמים
      עו"ד דפנה רינסקי | 01/06/2010 15:43

      אדם המוסר לשוטר ידיעה על עבירה כאשר הוא יודע שהידיעה כוזבת צפוי לעמוד לדין (סעיף 243 לחוק העונשין) ואולם המשטרה מחוייבת בהשגת ראיות המאששות מתן ידיעה כוזבת, ולא די בעובדה כי לא נתגלו סמים.

      • לעו"ד דפנה רינסקי הנהדרת
        דפני | 04/06/2010 14:58

        דפנה אולי תנהלי פה את הפורום, אני רואה שמחפשים מנהל/ת פורום ;)