רישום פלילי משפיע על קבלה לעבודה

  • רישום פלילי
    א | 30/05/2010 21:22

    שלום רב בעברי ולאחר שנים של התנדבות במשטרה , נפתח כנגדי רישום פלילי לאחר כי המשטרה תפסה נער שלקחתי לחייקי בכדי שלא ייפול עם חביריו העבריינים עם סמים . אותו נער דמיין כי הלשנתי עליו מאחר וידע כי הנני מתנדב במשטרה ואמר כי מכרתי לו סם . בסופו של דבר הכתימו את שמי ברישום פלילי שקשה מאוד להסרה יותר מתיק פלילי . לפני שנתיים ניסיתי להתקבל לרכבת וקיבלתי דחייה עקב רישום זה. לפני שבועיים הייתי בהליך קבלה לחברת חשמל ובנוסף מנהל מחלקת רכב בחברה אמר לי ללכת לבצע קורס בעלות של 1200 שח של מפעילי מנוף , קבלתי דחייה בגלל רישום פלילי והלכו ה1200 שח . הבנתי שזה לא חוקי כל העניין הזה מאחר וזו הפלייה קשה אינני יכול להתקבל לעבודה פשוטה שמכבדת את עצמה כיום הנני סטודנט למשפטים . אינני יודע מה לעשות ואף מיואש מה עושים ? ואיך מעלימים את הרישום הנורא הזה ? ברצוני להוסיף אבסורד כי הקבט של משטרת ישראל אישר את פעילותי וחזרה להתנדבות במשטרה לקריאה נוספת: רישום פלילי משטרה >>

    • רישום פלילי משפיע על קבלה לעבודה
      עו"ד איתמר סיון | 31/05/2010 13:38

      כעיקרון, החל מחודש מרץ 2008, ובעקבות תיקון לחוק המרשם הפלילי - למעסיק אסור לדרוש קבלת רישום פלילי. מעסיק שכן מבקש, למרות הוראות החוק, עובר עבירה פלילית. כך שאם תוכל להוכיח שלא התקבלת בשל העניין הזה, דומה שתוכל לתבוע את הגופים של קיבלו אותך לעבודה (אך זו שאלה לפורום דיני נזיקין). באשר לרישום הפלילי עצמו - ניתן לפעול כדי למחוק אותו במספר צורות. הייתי ממליץ לך להתייעץ עם עורך דין פלילי בנוגע לאפשרויות העומדות בפניך. בהצלחה

      • תודות עוד שאלה
        א | 31/05/2010 20:49

        במהלך קבלתי ביקשו ממני בחברה לחתום על טופס אישור לקבלת רישום מן המשטרה אשר כותרתו היה .....תקנת השבים .. יש לי שיחה מוקלטת עם מכר שעובד בחברת החשמל שטען כי אפילו הסמנכל מעורב וביטל את מועמדותי א. לאיזה עווד אני פונה בקשר לקבלתי לעבודה ואופן קלת המידע שניתן לחברת החשמל ? ב. בקשר לרישום לאיזה עווד אני פונה ?

        • קבלה לעבודה והשפעת הרישום הפלילי
          עו"ד איתמר סיון | 31/05/2010 20:54

          לגבי קבלתך לעבודה - עורך דין בתחום העבודה/זכויות אדם. באשר לניסיון למחיקת רישום פלילי - פנה לעורך דין פלילי. בהצלחה!