סעיף 64-65 לחסד"פ [נוסח משולב]

  • ניסיון נוסף, נא לא לדלג, מי מוסמך לפתוח תיק משטרתי
    שלום | 22/05/2010 23:13

    תלונה שהוגשה נגדי נסגרה מחוסר עניין לציבור, אני הגשתי בקשה לשנות את העילה בגינה נסגרה, ונענתי בשלילה. לאחר כשנה הביע ב"כ המתלונן מחאה על כך שהתיק נסגר, והוא נפתח שוב ובעקבותיו הוגש כתב אישום. שאלתי מי מוסמך להורות על פתיחת תיק משטרתי שנסגר? וכן מה משמעות הסעיף , 65 ערר בסדר הדין הפלילי, אם אין חובה לקיימו, שלמתלונן יש 30 יום לערער על סגירת התיק, והוא עשה זאת רק לאחר שנה,

    • סעיף 64-65 לחסד"פ [נוסח משולב]
      דנה | 24/05/2010 14:57

      לשאלתך, כפי שמופיע בסעיף 65 לחסד"פ אליו הפנת "רשאי בעל הסמכות... להאריך את המועד להגשת הערר". כלומר ישנה אפשרות להאריך את המועד. התשובה טמונה בסעיף אליו הפנת. למיטב הבנתי מקראית סעיף 64 לחסד"פ [נוסח משולב] על כל החלטה ניתן להגיש ערר (החלטה שלא לחקור, לא להעמיד לדין בשל כל עילה- לרבות חוסר עניין לציבור כמו במקרה שלך).