הודעת קנס

  • עזרה בניסוח בקשה לביטול הודעת תשלום קנס
    חן | 21/05/2010 21:19

    הופנתי אליכם אחרי ששרשרתי הודעה זו בפורום דיני תעבורה.אשמח מאוד לקבל עזרה ויעוץ היות ואין לי שמץ של מושג בנושא.פירוט המקרה:אתמול ערכנו מסיבת יום הולדת לחברה בפארק בשכונת מגורים,הגיעו שוטרים ונתנו בערך ל-80% מהאנשים שנכחו באירוע קנסות בסך 350 שקלים ( בערך 15 אנשים חטפו) . הדו"ח שויך למשרד להגנת הסביבה עקב מפגע רעש.לא כתוב ש"הודתי" באשמה. ובדברי החשוד אמרתי שישבתי בפארק עם חבר ובדיוק התכוונו ללכת הביתה. (מה שנכון נכון)דברי השוטר לא ממש כתובים באופן קוהרנטי וקריא, אבל מהבנתי הצנועה הואשמתי בגרימת "רעש" ומצוטט שהרעשנו באמצעות צעקות ו/או הפעלת כלי נגינה ו/או רדיו/ מקלט טלוויזיה. בשעה שאחרי 24:00.העבירה היא על סעיף או תקנה 3ש (יש דבר כזה?) בחוק למניעת מפגעים משנת התשנ"ג 1997.אני אזרחית שומרת חוק, הגעתי בחמישי בערב לחגוג יום הולדת לחברה מכרמיאל למודיעין.נימוקי הם הנ"ל:לא קיבלתי מעולם דו"ח, קנס, הרשעות.אני חיילת משוחררת ובאמת שאין לי מהיכן לגרד את ה-350 שקלים האלו.חשבתי שאירועים מהסוג הנ"ל נגמרים באזהרה ותו לא.אנחנו לא חבורה של ונדליסטים, לא בני נוער פוחחים ופוחזים, לא טינפנו, לא זיהמנו רק ישבנו עם גיטרה ודיברנו בקול רם.התכוונו להשאיר את הפרק נקי וללא רבב. ולגבי מטרד הרעש יכלו להגיד לנו בסבר פנים יפות להתחפף משם. אבל כנראה שמשטרת ישראל ראו בנו איום של ממש, או סתם דרך לגמור את מכסת הדו"חות החודשית.שאלותי הן כאלו:1. איך עלי לנסח את המכתב/ בקשה? (איזה פרטים צריך לכלול ובאיזה סדר לערוך את הבקשה במסגרת המכתב הפורמלי למערכת הבירוקרטיה הממשלתית שלנו.)2. מהבנתי עלי לשלוח אותו לכתובת הרשומה בטופס הדו"ח בכותר הדף. האם אני צודקת?3. האם העילה לקנס מוצדקת ועלי פשוט לשלמו?4. אם ההודעה לא נמצאת במקום הנכון מבחינתי לאיזה פורום עלי להפנותה על מנת לקבל מענה הולם?

    • הודעת קנס
      עו"ד איתמר סיון | 22/05/2010 16:27

      יכול להיות שהודעת הקנס מוצדקת - לא ניתן לומר בטרם רואים מה אמר הפקח הרלבנטי, והאם מדד את הרעש אם לאו - או עשה מדידות אחרות. את המכתב שלחי לכתובת הרשומה בדוח, כפי שחשבת. באשר למה לכתוב במכתב - לא ניתן לעשות זאת במסגרת הפורום, ולא הועלו מספיק פרטים.

      • תודה רבה
        חן | 22/05/2010 17:55

        השוטר לא מדד את עוצמת הרעש.בתלונה כתוב הסעיף בחוק שבו הואשמנו והוא פשוט חוזר עליו במלותיו הלא יותר מדי מתוכחמות שלו.אני לא חושבת שהקנס היה מוצדק היות ולקחו תעודות זהות שלי ושל חבר שישבנו רחוק מאנשים אחרים ולא היינו שותפים לאירוע פשוט נכחנו בפארק כי זו הייתה יומולדת של חברה ולא רציתי לא להגיע.השוטר תירץ את מתן הדו"ח ב"נכחת באיזור המקום ואין לי עכשיו זמן או כוח להתחיל למצוא מי אשם"