עילת היעדר אשם = סגירת תיק משטרה בזיכוי מוחלט !

  • הגשת בקשה לביטול תיק פלילי
    מושון | 17/05/2010 22:12

    בסביבות שנת 2006 או 2007 הוגשה נגדי תלונה במשטרה על איום , התלונה נסגרה לפי סעיף ג אין אשמה פלילית במעשיך, אציין שאין עבר פלילי כל שהוא וזאת התלונה היחידה שהוגשה נגדי כל חיי, ברצוני לבטל את התיק ! איך עושים זאת? ובאלה טיעונים עליי לרשום? תודה

    • עילת היעדר אשם = סגירת תיק משטרה בזיכוי מוחלט !
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 18/05/2010 14:00

      ראה דברי באשר לעילות השונות כתשובה לשאלה אחרת בפורום זה.

      • העילות השונות לסגירת תיק חקירה במשטרה
        יוסי אפשטיין, עו"ד | 18/05/2010 14:11

        סגירת תיק בעילה של חוסר אשמה הינה אקויולנטית לזיכוי מוחלט בתיק המתנהל בחקירת משטרה. סגירת תיק בעילה של חוסר עניין לציבור, משמעותה אשמה אך אין טעם לבירורה המשפטי בבית המשפט ולכן התיק נסגר. סגירת תיק בעילה של חוסר ראיות, משמע יש דברים בגו אך הם אינם מוחלטים וגם אז לא מוגש כתב אישום לביהמ"ש. בהנחה שאדם בטוח בצדקתו, אין לו סיבה להסכים לשום עילה של סגירת תיק למעט חוסר אשמה. רק לסגירה זו אין תיעוד ברישום הפלילי.

    • חוסר אשמה
      עו"ד איתמר סיון | 18/05/2010 16:43

      תיק שנסגר בעילה של חוסר אשמה לא יהיה רשום ברישומי המשטרה.

      • תודה רבה לכם
        מושון | 18/05/2010 16:49

        אני יודע זאת, שאלתי הרי נפתח תיק וברצוני לבטל גם את התיק כך שלא יהיה שום זכר לתלונה. אודא לתשובה לשאלתי הספציפית תודה רבה מראש למשיבים

        • התיק נפתח ונסגר ללא כל רישום ואין דרך להעלימו !
          יוסי אפשטיין, עו"ד | 18/05/2010 18:05

          אין משמעות לתיק מבחינתך ואין דרך להעלימו.