תלונה במשטרה

  • תלונה במשטרה ללא סיבה
    שילה | 07/05/2010 18:05

    אחותי גרה בבני ברק ואחד השכנים הידוע למשטרה כבעל עבר פלילי מטריד אותה כל הזמן. מקלל,שולח את הילדים שלו שייתקלו בה ומטריד את הבנות הקטנות שלה. אחותי הגישה נגדו תלונה ביחד עם שכנה נוספת שגם סובלת מהתנהגותו הברוטלית, אך לא עשן נגדו כלום והוא עדיין ממשיך באלימות המילולית ובאיומיו נגדה ונגד משפחתה!היא פנתה והגישה שוב תלונה רק שהפעם במקום לעזור זה החמיר את המצב כיוון שהוא הגיש חזרה נגדה תלונה ואמר שהיא שלחה אנשים שירביצו לו . כאשר אחותי הגיעה לתחנה כפי שנתבקשה היא הסבירה לשוטר שמדובר באדם לא אמין שידוע למשטרה אך השוטר איים שהוא יעצור אותה כי לטענתו היא שלחה מאפייה נותר לי לציין שהשוטר דיבר בגסות וברוטליות והאשים ללא הוכחות. הוא גם לקח את הטלפון הסלולארי של אחותי וחיטט בו על מנת לחפש "ראיות" . אחותי בהריון בחודש השישי וכל הלחץ שהופעל עליה על ידי השוטר גרם לה לצירים מוקדמים. האם זה חוקי ? האם אפשר להתלונן במחש על התנהגותו של השוטר? ומה עושים עם השכן המטריד שהמשטרה לא מטפלת בו?

    • תלונה במשטרה
      עו"ד איתמר סיון | 07/05/2010 20:19

      הייתי ממליץ לנסות ולתעד את התנהגותו - על מנת שתבואו עם ראיות חזקות יותר מהדברים שאתם אומרים למשטרה בעל פה. באשר להתלוננות למח"ש - דומה כי לא נעברה על ידי השוטר עבירה פלילית. עם זאת, יכול להיות שהתנהגותו הייתה בלתי מתאימה והיוותה עבירת משמעת, או אז תוכלו לפנות ליחידה לתלונות הציבור של המשטרה.