החיפוש בלתי חוקי

  • בילוש קפצו ל"ביקור"
    נירה | 04/05/2010 09:38

    בבקשה אשמח כי יש בך סבלנות לקרוא הכול על מנת באמת לעזור לי להתמודד עם חוקי העולם המטורפים שלנו.! אתמול אני ובעלי ישבנו אמש בערב בסלון בנחותא, לפתע שמעתי דפיקה בדלת ניגשתי לראות מי שם ראיתי בן אדם צעיר נראה תמים לגמרי כשפתחתי לו הוא שאל איך קוראים לי ואז בעלי כבר בא מהר כי הוא קלט שמשהו מסריח (סליחה על הביטוי) הוא שאל את האיש מה ברצונו לחפש ואז הוא שאל לשמו של בעלי לפתע אני קולטת בזוית העין עוד בן אדם שעולה בשקט במדרגות לפתע דחפו הם את שנינו ונכנסו לביתנו והזדהו כמשטרת בילוש! כמובן שלא היה בידינו דבר מלבד צינגלה במאפרה שאותו השוטר ראה רק כאשר הוא נכנס לדירה שאלתי אותו אם יש לו צו חיפוש אז הוא טען שאין לו צורך בצו כיוון שיש לו חשד מספיק בעצם זה שהוא שמע את בעלי מדליק מצית מעבר לדלת- הוא גם טוען שהוא הריח את הריח מעבר לדלת... שני השוטרים -שלאחר מכן הצטרף גם שוטר שלישי טענו כי הם אינם חיפשו אותנו כי אלא זוג אחר העונה לשם אחר אך כיוון שהם כבר אצלנו והם הבחינו במה שהם הבחינו הם חייבים לערוך חיפוש "קטן" בביתנו- הם הפכו לנו את הצורה ולא מצאו כלום!!!!!!כל כך ציפו שהם פשוט לא האמינו כי אין דבר בסוף לקחו אותנו למשטרה להיחקר ונפתח לבעלי תיק על שימוש עצמי על כמות מינורית של סם מסוג חש .. שאלתי היא(סוף סוף..) 1. האם לשוטרים היתה את הזכות להתפרץ כך לביתי ולדחוף אותי ואת בעלי ע"מ ליכנס פנימה אל הסלון ?(כי רק אז הוא הבחין בצינגלה- אחרת הוא לא היה רואה אותו בכלל מדלת הכניסה?) 2. האם התיק שנפתח לבעלי ייסגר מחוסר עניין לציבור אחרי חודש פי שאמר השוטר- או שהוא סתם אמר זאת מבלי באמת לדעת? 3. האם יש להם את הזכות להיכנס אלי בכל מקרה גם אם אין אני ובעלי האנשים שהם חיפשו.? 4. השוטר אמר שיש לי מזל שפתחתי את הדלת כי אם לא, הוא היה פורץ את הדלת בכוח, האם זה הגיוני כי כך דברים מתנהלים?- לי אין עבר פלילי כלל ולבעלי היו בעבר (כ8 שנים) אך גם אז זה היה חשד ללא שום הוכחות!

    • החיפוש בלתי חוקי
      עו"ד איתמר סיון | 04/05/2010 12:25

      אלא אם היה לבילוש מידע מודיעיני קונקרטי שביסס חשד סביר לכך שמתבצעת עבירה, לכאורה מדובר כאן בחיפוש בלתי חוקי. על פי השוטר השלישי, מתחזק הכיוון שלא היה מידע מודיעיני לגבייך או לגבי בעלך. השמיעה שהשוטר אמר ששמע את בעלך מצית - יכול להיות שישנם שופטים שהיו מקנים סמכות לחיפוש כאן, אך אני חושב שזה בלתי סביר, שכן יכול להיות שבעלך היה מצית סיגריה - מעשה שלא מהווה כל עבירה כמובן.

      • המשטרה למעשה מכוסה מכל הכיוונים?..?
        נירה | 06/05/2010 14:34

        אני בעצם מבינה שגם אם החיפוש היה בלתי חוקי אין לי אפשרות להוכיח זאת !!! אם החיפוש היה על בסיס מידע מודיעני - יש לי אפשרות לדעת בכלל? או שמא זה מידע מוסתר ממני אם כך הדבר, כל חיפוש בעצם יכול להפוך להיות חוקי אם המשטרה תטען כי יש בידה מידע מודיעני סביר שיצדיק חיפוש דבר שני תוכל להסביר שוב מה רשמת לגבי השוטר השלישי מדוע זה אומר שלא היה מידע מודיעני? תודה!

        • המשך
          עו"ד איתמר סיון | 06/05/2010 14:58

          לגבי השוטר השלישי - הוא אמר שהם לא חיפשו אתכם, ובגלל זה אמרתי שזה מקטין את הסיכוי לכך שהיה מידע מודיעיני לגביכם. באשר לשאלותייך האחרות - היה ויוגש כתב אישום נגדכם, תוכלי לדעת אם אכן היה מידע מודיעיני, ואת כל השתלשלות העניינים. החיפוש לא הפך להיות חוקי, ממש לא - אבל יהיה לכם צורך להוכיח שהחיפוש לא חוקי רק מקום בו יוגש כתב אישום, או מקום בו ייסגר התיק בשל חוסר עניין לציבור (או אז יישאר רישום משטרתי פנימי) - ואתם תרצו להגיש ערר ולשנות את סיבת הסגירה לחוסר אשמה (או אז אין כל זכר לתיק זה).

    • לעורכת דין
      מישהו | 07/05/2010 13:13

      לעורכת דין היקרה- טעות בידך, אני מפנה אותך לסד"פ סמכויות חיפוש, לשוטר הסמכות לחפש בדירה במקרים בהם עולה חשד לשימוש בסמים, אמל"ח, ובאם מתבצע פשע. לכאורה מן הסיפור עולה כי היו סמים בבית "צינגלה", כך שגם אם הריחו ריח של סמים מן הדירה החיפוש היה חוקי, כאן כמובן נכנס העניין של ההוכחות ונסיבות המקרה, שכמובן- לא ממש ברורת מן המקרה.

      • החיפוש היה בלתי חוקי - המשך
        עו"ד איתמר סיון | 07/05/2010 20:17

        בדיעבד קל לומר שהחיפוש הוכיח חשד סביר, אך אין זה נכון משפטית - הגם שיהיו שופטים שיכשירו את החיפוש. לדעתי המשפטית, כאשר השוטר אמר שהוא נכנס לדירה מאחר והוא שמע את בעלה של הפונה מדליק מצית - זה לא מבסס חשד סביר. בוודאי שמותר להיכנס ולחפש כאשר ישנו חשד סביר, אך כפי שאמרתי - לטעמי לא היה כאן חשד סביר.