סיכומים במשפט פלילי

  • סיכומם
    דפנה | 13/04/2010 10:22

    שלום אני תלמידת תיכון. מכינה עבודה על משפט בארץ ועורכת בכיתה משפט בהצגה. עברנו על כל השלבים ולמדנו אותם. אבל רצינו לדעת אם חייבים בכל משפט פלילי לכתוב סיכומים ומה צריך להיות כתוב שם איך זה בנוי. האם אני מסכמת את מה שאמרו במשפט או שיש דרך לךכתוב. אנחנו ממציאים מקרה ויהיה כאילו משפט אבל אני לא יודעת מה כותבים בסיכומים וזה צריך להיות משפט כמו בצמציאות אולי תוכלחו להגיד לי מה כותבים בסיכומים והאם שני הצדדים צריכים לעשות סיכומים

    • סיכומים במשפט פלילי
      עו"ד יאיר מושיוב | 13/04/2010 13:38

      ראשית, סיכומים יתקיימו רק במידה והיו הוכחות בתיק (שלב שמיעת העדים והצגת ראיות הצדדים). סיכומים במשפט פלילי לא בהכרח יהיו בכתב, ופעמים רבות מסתפק ביהמ"ש בסיכומים בע"פ. מטרת הסיכומים היא להוציא את העיקר הרלוונטי מכלל התיק, עם דגש על איתור סתירות בעדויות, נקודות שעלו לחיזוק גירסת הנאשם/המאשימה וכיו"ב. במילים אחרות, הסיכומים נועדו לתמצת באופן סובייקטיבי את אשר עלה מהתיק בסופו של יום, כאשר כל צד יסכם ויציג באופן המתאים והמחזק יותר את עמדתו. כן, שני הצדדים מסכמים. בהצלחה

      • תודה האם אפשרי לקבל דוגמא
        דפנה/נטע/שרי | 13/04/2010 14:49

        של סיכומים. כדי שאדע מה המבנה האם זה כמו סיפור- לכתוב במשפט של משה נגד דני היה טטטטטטה או שיש מבנה מקובל? אנחנו רוצים שהצד שלנו ינצח וחשוב לנו לדייק בכל הפרטים. המייל mnetam5@yahoo.com תודה אפשרי גם לשלוח ל msariti@yahoo.com לאחד מהם או אם יש אתר שבו ניתןלראות איך זה ניראה אז אני אגלוש לשם גם. בכל מיקרה תודה רבה עזרת לי להבין את העניין תודה תודה

        • לצערי/לצערכן
          עו"ד יאיר מושיוב | 13/04/2010 15:13

          לא יהיה באפשרותי לשלוח לכן העתק של סיכומים מחמת צנעת פרטיי לקוחותיי. אינני יודע היכן ניתן להשיג דוגמא לכך (האם ניסיתן בגוגל?), בעיקר לאור היעדר פורמט קבוע ומדוייק. עורכי הדין השונים מגישים ועורכים את סיכומיהם באופן לא מחייב ולא אחיד, למעט הקווים הכלליים המאפיינים סיכומים. בגדול אוכל לתאר, כי יש לפתוח במבוא, המגולל בקצרה את אשר אירע- כתב האישום, המעשים המיוחסים לנאשם, הראיות הנוגעות להרשעתו באופן חותך, לגירסת הצד המסכם, ומעין תצוגה בנקודות של העתיד לבוא (באילו נקודות יידעו הסיכומים, מה ביהמ"ש אמור יהיה להבין מהם ועם אילו מסקנות הוא אמור לצאת לבסוף). אח"כ נהוג (לא חובה) לעבור עד-עד ולהציג בנקודות את גירסאותיו- במשטרה/במקום אחר אל מול ביהמ"ש. סתירות סתירות ושוב סתירות. זוהי מהות העניין. להפריך את האמון של כל עד של הצד השני, ו/או להפחית מחשיבותן של הראיות שהצד השני הציג לחיזוק טענותיו. לעניין העדים- יש לציין תאריך עמ' ושורה של מקור הטקסט המצוטט. בהמשך יש לעשות שימוש בפסיקה רלוונטית- תקדימים הנוגעים לנסיבות דומות, וכיצד ביהמ"ש הכריע בעניינים אלו. וסיכום- מה קרה במשפט, מה ביהמ"ש ראה, שמע והיה אמור להבין, ולבסוף איזו תוצאה אתם מבקשים שתינתן. זה "בגדול"! קצרה היריעה מלפרט כאן את הניואנסים הקטנים ובאילו עניינים יש לתת יותר או פחות דגש.

          • ניתן לחפש במאגרים משפטיים תחת הכותרת "כתבי טענות"
            שאול אמרני, עו"ד | 14/04/2010 13:29

            בהחלט ישנה אפשרות שתמצאו שם סיכומים. המדובר במאגרים כגון: "נבו" או "תקדין". השימוש במאגרים אלה עולה כסף, אך ניתן לרכוש מסמך אחד או יותר תמורת תשלום, שאינו גבוה במיוחד והוא שווה את הזמן שחוסכים באמצעות דוגמה מוחשית.