הימורים באינטרנט

  • הימורי ספורט באתרי אינטרנט
    חנן | 12/04/2010 13:55

    שלום רב, השאילתות שלי נוגעות לתחום הימורי הספורט באינטרנט. 1. האם בתור מהמר אני עובר על חוק כלשהו? אם כן, מה הפעילות שיכולה להינקט כלפיי ועל ידי מי? 2. האם יש צורך בתשלום מס על רווחים בעקבות הימורי ספורט באינטרנט? אם כן כמה ומאיזה סכום וכיצד זה מתבצע? לתגובתך אודה, חנן

    • הימורים באינטרנט
      עו"ד איתמר סיון | 12/04/2010 19:53

      באופן כללי ייאמר, כי אם הגולש נמצא בארץ, הרי שהוא כפוף לחוקי מדינת ישראל - אשר אוסרים, כידוע, הימורים (ראה פרק ח', סימן י"ב לחוק העונשין, תשל"ז - 1977). רשויות התביעה יכולות לפתוח נגדך בחקירה פלילית, ואף להגיש נגדך כתב אישום. באשר לשאלה בנוגע לתשלום מס - תוכל להפנות את שאלתך לפורום דיני מיסים.

      • באופן כללי...נשמע קצת מסוייג?
        חנן | 12/04/2010 21:56

        האם יש תקדים לכתב אישום כזה?

        • כתבי אישום - הימורים באינטרנט
          עו"ד איתמר סיון | 13/04/2010 08:36

          יש תקדים. לפני מספר חודשים הוגשו מספר כתבי אישום בעבירות כאלו, הגם שהמהמרים עצמם הנם עדי תביעה ולא נאשמים. לטעמי לא רחוקה הדרך מאישום המהמרים עצמם (שגם צפויים לבחינתם בציציות על ידי רשויות המס).