קנס מנהלי או משפט

  • העסקת עבודים בשבת
    קטי | 08/04/2010 08:36

    קיבלתי קנס על העסקת עובדים בשבת בסך 100000 ש"ח החנות שלי נמצאת במתחם שמתקיים בו שוק בשבתות והמקום עובד עם עוד הרבה בתי עסק. אני היחידה שקיבלתי קנס, ולכן ביקשתי להישפט. התובעת אמרה לי כי אם אני אפסיד במשפט יהיה לי רישום פלילי שימנע ממני למשל לקבל ויזה לארצות הברית ועוד כל מיני השלכות. א. האם באמת יהיה לי רישום פלילי ומה המשמעות של רישום כזה. ב. האם כדאי לי לוותר על המשפט ולשלם את הקנס. ג. האם יש אופציה אחרת. תודה מראש על התשובה קטי

    • קנס מנהלי או משפט
      עו"ד איתמר סיון | 08/04/2010 22:13

      במשפט אכן ישנה סכנה של הרשעה, כאשר המשמעות היא שיהיה לך רישום פלילי אשר מקשה על קבלת ויזה, ואף מונע קבלת ויזה במקרים מסוימים. באשר לשאלה האם כדאי לוותר על המשפט ולשלם את הקנס - זו שאלה של ניהול סיכונים וסיכויים. עפ"י התיאור שלך, ישנה אפשרות שקמה לך הגנה במקרה שלך - אך קשה לומר מראש מבלי לבחון את הדברים לעומק.