צו הבאה

  • צו הבאה
    מיקה | 22/03/2010 18:33

    שלום רב, לא התיצבתי לדיון בבית משפט והוצא נגדי צו הבאה. כעבור מספר ימים שלחתי לבית משפט אשור מחלה וצו ההבאה בוטל. 6 מים לאחר בטול הצו...דפקו בביתי בשעה שש בבוקר שוטרים..בטענה שיש נגדי צו הבאה..אמרתי שהצו בוטל ובקשתי שימתינו עד לפתיחת המענה מבית המשפט בשעה שמונה בבוקר..אך הם סרבו ואילצו אותי לבוא עימם למשטרה.יש לציין כי אני בהריון בסכון גבוה והם התעלמו מכך לחלוטין..בחלוף שעתיים במעצר משטרה הוכח כי אני צודקת. שאלותי:- האם המעצר שבוצע חוקי? האם צו ההבאה לא אמור להיות ל 24 שעות שלפני מועד הדיון הבא? (בעוד 4 חודשים)? תודה רבה

    • צו הבאה
      עו"ד יאיר מושיוב | 23/03/2010 00:50

      לצערך, קרתה טעות ומישהו בשרשרת העדכונים כשל ולא עידכן את המשטרה בדבר ביטול צו ההבאה. לקיחתך נעשתה, למיטב ידיעת השוטרים העוצרים, במסגרת הצו, ועם כל צערי וצערם להריונך ולעוגמת הנפש שנגרמה לך, מסופקני אם מישהו יתן את הדין על כך. ולא, צו הבאה יכול שיבוצע בכל עת עד למועד הדיון הבא, כאשר מטרתו היא הבאתך בכח והכרחתך לשלם את גובה הצו ו/או לשכנע את השופט שאת יודעת על מועד הדיון הבא ושתתייצבי בו.

    • חוקיות המעצר
      עו"ד איתמר סיון | 23/03/2010 09:17

      דומה, כי המעצר היה חוקי שכן השוטרים חשבו שלא בוטל צו ההבאה. עם זאת לדעתי היה על השוטרים להמתין מספר שעות לאור טענתך כי בוטל צו ההבאה, ולאור העובדה שאת בהיריון. לדעתי מדובר במחדל של המשטרה המהווה עילת תביעה בנזיקין (יש לברר זאת מול עורך דין המתמחה בנזיקין).

      • איתמר שלום
        מיקה | 23/03/2010 16:40

        לאור ההשפלה שעברתי אני מעונינת בברור מעמיק לגבי תביעת נזיקין האם אתה עוסק בכך?

        • הפורום המתאים
          עו"ד איתמר סיון | 23/03/2010 16:44

          הפורום המתאים הוא פורום דיני נזיקין. שיהיה בהצלחה רבה!!