עיכוב קטין

  • התמודדות עם פשיעה בקרב קטינים מתחת לגיל 12
    טום | 10/03/2010 01:59

    שלום לעורכי הדין. כידוע, גיל האחריות הפלילית בישראל הוא גיל 12, עד גיל זה לא ניתן לעצור ולהעמיד לדין את החשוד. אך שאלתי היא לסמכויות הקיימות לשוטרים כאשר הם נפגשים עם קטינים מתחת לגיל האחריות הפלילית המבצעים עבירה פלילית. חלק מהמקורות שקראתי סבורים כי יש לשוטר סמכות עיכוב לתחנת המשטרה על מנת לקבל פרטים אודות האירוע, וחלק מהמקורות סבורים כי לא ניתן לעכב קטין מתחת לגיל 12. שאלתי אם כן היא - האם שוטר שצופה בקטין בן 10 יורה לכל עבר רשאי לנקוט בפעולה כלשהי? ואם כן - מהו המקור החקיקתי של סמכותו? אני יודע שזוהי סוגייה סבוכה, אך אני מחפש עליה תשובה במשך שבועות וטרם מצאתי. אודה לכל סוג של סיוע בנושא. תודה.

    • עיכוב קטין
      עו"ד איתמר סיון | 10/03/2010 12:18

      הסעיף המסמיך שוטר לעכב אדם בתנאים הקבועים בחוק, אינו מגביל את השוטר לפי גיל. יתרה מזאת, חוק הנוער מאפשר לשוטר לעכב עד קטין. באשר לשוטר שצופה בילד עובר עבירה, לדעתי יש לשוטר סמכות לעשות מה שנדרש כדי למנוע זאת, ולו עפ"י סעיף 3 לפקודת המשטרה אשר מונה בין תפקידיה של המשטרה קיום הסדר הציבורי.