תשובות

  • שאלות...
    תמר | 09/03/2010 09:11

    בוקר טוב, שתי שאלות: הראשונה טכנית ... הוריי העידו במסגרת משפט פלילי מטעם ההגנה. האם הם זכאים לדמי בטלה /שכר עד? אם כן, האם ניתן לבקש בדיעבד? בית המשפט לא פסק על כך במעמד הדיון. ואם ניתן לבקש בדיעבד, כיצד ניתן לעשות זאת? ובכלל, המדינה משלמת עבור עדי ההגנה??(נראה לי כ"גול עצמי" שכן לתביעה אין אינטרס להביא עדים שיסתרו את האשמותיה..) השאלה השנייה: בתיק המדובר בשאלתי הראשונה יושב הרכב.רכילות שנקלעתי אליה ממסדרונות בית המשפט אומרת שאחד השופטים בהרכב ביקש לעבור לבית משפט אחר הקרוב יותר למקום מגוריו שכן הוא נוסע שעתיים וחצי כל יום בכיוון אחד.שאלתי- האם שופט יכול לעזוב תיק "באמצע"? (ולא מדובר כאן חלילה בבעיות בריאות אלא נוחות) האם, הסניגור, שגם ככה דוחה שוב ושוב את הדיונים ממליון סיבות ובית המשפט מתיר לו , ינצל את ה"רכילות" הזו והדיונים בתיק הזה יימשכו עוד שנתיים? (התיק מנוהל כבר 4.5 שנים!!!!) האם בית משפט מחוזי יכול להכריח סניגור להתייצב ? הבעייה היא שכל הזמן יש לו תירוצים של "יש לי עצורים".. אני לא יכולה להבין למה לא נוזפים בו על כך שהוא לוקח על עצמו יותר עבודה ממה שהוא מסוגל? האם ניתן להתלונן עליו? ושאלה אחרונה ולא מתוכננת :) למה מתכוון ההרכב כשהוא קובע דיון "תזכורת" מה זה אומר? זהו דיון שנקבע בתוך שלב ההוכחות.... תודה, יום טוב תמר

    • תשובות
      עו"ד איתמר סיון | 15/03/2010 17:45

      לרוב, אם מישהו משלם לעדי ההגנה - הוא הנאשם, במקרים מסוימים. עם זאת, לעתים מוזמן אדם שהיה אמור להיות עד תביעה כעד הגנה. במקרה כזה, יכול להיות שבית המשפט ייעתר לפסוק למדינה את הוצאותיהם. ככלל מדובר במקרים חריגים ביותר. באשר לשאלתך השנייה, במקרים רבים שופטים עוזבים תיקים כי עוברים לבית משפט אחר, מסיבות שונות. באשר לסניגור - אני מניח שמקום בו יש יותר מדי דחיות, בית המשפט מעיר לסניגור. בהקשר זה אזכיר, כי החל מתחילת חודש זה, נכנסו לתוקפן הוראות הנשיאה ד' ביניש המצמצמות את שיקול הדעת של שופטים לדחות דיונים, והמקשה על סניגורים לדחות דיונים ללא נימוק אמיתי ומשכנע. בית משפט יכול להכריח סניגור להתייצב, ואף לייצג נאשם אותו הוא מסרב לייצג (במקרים מסוימים). באשר לשאלתך האחרונה - דיון תזכורת נערך מקום בו אין טעם לדיון מהותי, ומדובר בדיון בו הצדדים מעדכנים את בית המשפט בדבר התקדמות או העדר התקדמות. זה יכול להיות בנוגע לתחקור עד חדש, הגעה להסדר טיעון, נתונים חדשים, בקשות לעיון בחומר חקירה אשר תלויות ועומדות ועובר לדיון התזכורת נתקבלה בהם החלטה, ועוד ועוד

      • תודה
        תמר | 15/03/2010 17:55

        :)