יחסים במקום העבודה

  • שלום, האם לנהל רומן עם העובדת שלי זו עבירה פלילית?
    אנונימי | 01/03/2010 12:23

    האם מותר לי לנהל רומן עם עובדת שלי, כשאנחנו מאוהבים באמת כמובן. אבל אני חושב שיש לה תרומה גדולה לארגון, ואנחנו לא חושבים שיש לפטר אותה. מה שכן אני חושש שמחר מחרתיים... בקיצור, הכל מובן, האם אוכל לקבל תשובה? תודה רבה

    • יחסים במקום העבודה
      עו"ד יאיר מושיוב | 01/03/2010 14:00

      כמו בעניינים רבים, גם המקרה שלך הוא כזה, אשר בהיעדר תלונה של ממש, איש לא יבוא להאשימך בניצול מרותך כמעביד על עובדת שלך. אני בטוח שעשרות אלפי זוגות בארץ ובחו"ל החלו את יחסיהם באופן דומה, כאשר כאמור, הכל טוב עד שלא... במידה והיא לא תחליט שהיא מנוצלת/פגועה/מוטרדת וכיו"ב, אין כל סיבה להאשימך בדבר. ביהמ"ש העליון קבע אמות מידה לשאלה - מתי מערכת יחסים "בהסכמה" בין ממונה לעובדת הכפופה לו תיחשב לניצול מרות: לבעל מרות ייחשב מי שיש לו השפעה וסמכות בעבודה, גם אם אינו ממונה ישיר; ניצול מרות אינו בהכרח השמעת הצעה לקיום יחסי מין תמורת הטבה; העובדה שהכפוף לא הביע התנגדות למעשים המיניים שביצע הממונה עליו, אין בה כדי לסייע להגנתו של הנאשם בהטרדה מינית; אין הכרח להוכיח כי העובד או העובדת חששו מפני הממונה עליהם; ככל שפערי הכוח והפרשי הגילאים בין הממונה לכפוף לו גדולים יותר כך ניטה לקבוע כי מדובר בניצול יחסי מרות; אין מקום לקבוע כלל קטגורי שלפיו מצב בו העובד יוזם את יחסי המין שולל את הנסיבה בדבר ניצול מרות. פסק דין תקדימי: קיימת "חזקה" שקיום קשר אינטימי ובודאי קשר המתבסס על יחסי מין מזדמנים, גם אם לאורך זמן, בין ממונה ישיר או עקיף לבין כפיפה הסרה למרותו, נעשה תוך ניצול יחסי מרות כמשמעותם בחוק למניעת הטרדה מינית. לפסק הדין

    • רומן מעביד-עובד
      עו"ד איתמר סיון | 01/03/2010 17:03

      שלום רב, על פניו ומבלי שאכיר את כל הפרטים, אין המדובר בעבירה פלילית. עבירה פלילית תהיה מקום בו יחסים אלו נרקמו תוך ניצול מרות ביחסי עבודה. הבעיה יכולה לצוץ אם בהמשך תהיה סבורה הגברת כי היחסים התפתחו תוך ניצולך את יחסי המרות. אז תהיה הפרשנות נתונה לפרקליטות כדי להחליט האם להגיש כתב אישום או לא, ואם יוגש כתב אישום - המלאכה תעבור אל בית המשפט