תשובה

  • שאלה בנושא משפט פלילי
    אבי | 26/02/2010 15:06

    שלום לכולם רציתי לשאול לפי ניסיונכם הקודם , אני בן 23 ללא עבר פלילי אף לא עצר אותי שוטר אף לא הייתי בתחנה עד למקרה הבא ,מאשימים אותי באיומים על שוטר ובהכשלת שוטר שניסיתי לברוח משוטר מה לדעתכם אני יכול לקבל במשפט?בכללי אני יכול לקבל מאסר בפועל , או שאקבל רק על תנאי ?

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 26/02/2010 15:23

      שלום; קשה לדעת מה יקרה אך אפשר לשער. לדעתי, בנסיבות אותן אתה מתאר קשה לי להניח שיוטל עליך מאסר בפועל. אך כדי להגיע לתוצאה טובה מבחינתך, חשוב גם זהות וניסיונו של עורך הדין שלך. לא תמיד החלופה למאסר בפועל הוא מאסר על תנאי וישנה אפשרות למאסר בפועל על דרך ביצוע עבודות שירות. נוכח גילך הצעיר והעדר עבר פלילי, ניתן אפילו לחשוב על של"צ ללא הרשעה. אך כאמור עליך להצטייד בעורך דין טוב. ושוב, אלו רק הערכות, לא תחזית ולבטח לא נבואה.

    • כמו כן,
      עו"ד יאיר מושיוב | 27/02/2010 02:52

      בתובפת לדברי עו"ד אמרני, ישנם משתנים נוספים אותם עליך לשקלל, כגון: האם הודית במשטרה? מה הייתה גירסתך בנוגע למיוחס לך? מהן ראיות התביעה? וכיו"ב כאמור, מומלץ לך מ-א-ו-ד לפנות לעו"ד, אשר ייאבק להשאיר את רישומך הפלילי נקי ונטול הרשעות, או לכל היותר לסיים במאסר על תנאי. בהצלחה, עו"ד יאיר מושיוב

    • הכשלת שוטר
      עו"ד איתמר סיון | 01/03/2010 17:14

      בצד העבירה של הכשלת שוטר, ישנו עונש מינימום של מאסר שבועיים (סעיף 275 לחוק העונשין, תשל"ז - 1977). כך עמדתה של התביעה יכולה להיות לעונש של מאסר בפועל. הייתי ממליץ לך להיוועץ בעו"ד פלילי.