תשובה

  • יציאה מהארץ
    יריב מוסיוב | 26/02/2010 11:13

    במסרת הליך פלילי נגדי שוחררתי בתנאים מגבלים וצו עיכוב מהארץ לחצי שנה שמסתיים בעוד שבוע. שאלתי האם הארכת הצו לעיכוב מהארץ יכולה לעשות ע"י התביעה בלבד או צריכים את שני הצדדים? והאם הם לא מאריכים אוכל לצאת לחו"ל? תודה

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 26/02/2010 12:21

      שלום; ככלל, צו שאינו מוארך מתבטל. זה הכלל. יחד עם זאת אינני מניח שהתביעה לא תגיש בקשה להארכת הצו מחשש שתמלט מאימת הדין. במקרה כזה להערכתי יקבע דיון בו אתה ו/או הסנגור שלך יתבקשו להביע דעתם. מן הסתם אתם תתנגדו להארכתו ואז השופט יחליט. אינני יודע את נסיבות כתב האישום ומכאן שאין ביכולתי לשער מה תהיה ההחלטה. א"כ הנטייה להאריך צו שניתן בעבר תהיה גדולה יותר מאשר ביטולו, כל עוד המשפט לא הסתיים. אך בהחלט יכולות להיות גם הפתעות.