הסדר טיעון

  • הסדר עם התובע
    מאיר | 20/02/2010 22:27

    הוגש נגדי כתב אישום על איומים והעלבת עובד ציבור והגעתי להסדר עם התובע שבפתיחת המשפט אני יודה ואני לא יורשע ויוטלו עלי עבודות שירות. השאלה היא במידה ואני מודה האם יכול להיות מצב שהשופט לא מקבל את ההסדר ואז עלול להיווצר מצב שהשופט יפסוק על דבר שלמעשה אני לא מודה ורק בגלל ההסדר אני מודה. חוץ מזה מה בעצם המשמעות שאני מודה אם בעצם אני לא מורשע האם נשאר אזשהוא רישום במקום כולשהוא?

    • הסדר טיעון
      שאול אמרני, עו"ד | 20/02/2010 23:15

      שלום; 1. בכל הכרעה של בית משפט בהסדר טיעון, ועוד קודם שהנאשם מודה כמדומני, נוהג בית המשפט להודיע שאין הוא כפוף להסדר הטיעון. 2. למרות אמירה זו שהיא בבחינת נוסח קבוע, קיימת הלכה והוראה של בית המשפט העליון שהסדרי טיעון יכובדו בדרך כלל זולת במקרים חריגים. המקרה שלך אינו נופל להבנתי בגדרם של מקרים חריגים אלה, ומכאן המסקנה שבית המשפט יכבד את הסדר הטיעון, ככל שאתה מציג את העובדות ואת המצב המשפטי כהווייתו. 3. ככל שאני מבין נכון לא יוטלו עליך עבודות שירות אלא שירות לטובת הציבור (של"צ). 4. אי הרשעה במקרה כזה אינו בגדר זיכוי. אלא הליך במתחם סמכותו של בית המשפט המאפשר לו לא להרשיע את הנאשם גם אם אשמתו הוכחה במסגרת הודאתו על מנת לא לפגוע בעתידו.

      • השלמת תשובה
        שאול אמרני, עו"ד | 20/02/2010 23:22

        באם הסתיים ההליך הפלילי באי הרשעה, ימחק הרישום כעבור 5 שנים בלבד מיום פסק הדין.

    • הסדר טיעון
      עו"ד גיל משה | 21/02/2010 14:12

      מאיר שלום. קראתי את שאלתך ואת תשובתו של עו"ד אמרני ומצאתי לנכון להוסיף דבר חשוב: מאחר ובפני ביהמ"ש הסכמת להודות כי ביצעת את העבירה, לא תוכל לטעון כי הודאתך נבעה מהסדר שהוצע לך, טענה כזו בפני בית המשפט או קצינת המבחן תגרום לך נזק של ממש. לכן אם בחרת להודות אל תחזור בך ואל תשקול בכלל לציין בפני קצינת המבחן את אשר ציינת כאן. קח אחריות על העבירה והבע חרטה כנה. בכבוד רב עו"ד גיל משה

      • לעו"ד שאול אמרני ועו"ד גיל משה
        מאיר | 21/02/2010 17:20

        תודה רבה על התייחסותכם יישר כח