תשובה

  • דחוףףףף
    קורין | 18/02/2010 22:45

    נאנסתי לפני שנה וחצי התיק נסגר מחוסר ראיות.הגשתי ערר הערר נדחה...האנסים מסתובבים חופשי ואני שבורה ומצבי הנפשי רק מחמיר העו"ד שלי (זה שהגיש את הערר) אמר שכדאי להגיש תביעה אזרחית אך אמר שעלי לשלם על חוות דעת מומחים ושזה המון כסף רציתי לשאול אם באמת אני זאת שצריכה לשלם זאת ואם כן אז כמה יקר זה(אני רוצה לציין שאין לי כסף אני הפסקתי לעבוד מאז המקרה.שאלה נוספת אם לא אזכה באזרחי ידוע שאצטרך לשלם הוצאות משפט אז מה קורה אם אין לי לשלם?

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 18/02/2010 23:29

      שלום; 1. צר לי על כאבך. 2. שאלתך הגם כי היא סובבת סביב הפן הפלילי, הרי שבפועל אין היא רלוונטית לפורום זה, משום שעניינה בשאלה אזרחית. 3. אדם שמפסיד במשפט ונפסקים נגדו הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין, הרי שדינו ככל אדם שחייב כסף. העובדה שאין לו במה לשלם אינה פוטרת אותו מהחובה לשלם והוא יהיה נתון לאפשרות של פתיחת הליכי הוצל"פ נגדו על כל הכרוך בכך. 4. אכן, הסוגיה בה עוסקת שאלתך כרוכה בהוצאה כספית גדולה למדי. וספק אם תוכלי לעמוד בה, בהתחשב בכך שמצבך הכלכלי, בנוסף לזה הנפשי בכי רע. 5. שאלתך נוגעת לסוף ההליך בו את לוקחת בחשבון שתפסידי ואז תחוייבי בהוצאות משפט. אך את מתעלמת מהתחילת ההליך והיא מימון שכר טרחת עורך הדין שלך, שכרם של מומחים שיבקשו להוכיח על פי מצב הנפשי אודות ביצוע האונס. 6. גם אם ימצא הכסף לממן את עורך הדין ואת המומחים, אין כל וודאות שבית המשפט יאמץ את חוות דעתם. 7. נכון הוא שרמת ההוכחה הנדרשת בפלילים גבוהה ביותר ואין היא נדרשת בהליך אזרחי. יחד עם זאת לטובת החשודים עומדת העובדה שתיק החקירה נסגר מחוסר ראיות, החלטה שנותרה על כנה גם לאחר הליך ערר. אין ספק שעורכי דינם לבטח ישתמשו בעובדה זו במשפט. 8. נוכח סגירת התיק עולה השאלה כיצד תוכיחי שהיה אונס? 9. חוששני שאת עלולה למצוא עצמך בסוף הליך משפטי מייגע מבחינה נפשית שיחזיר אליך את טראומת האונס, גם ניזוקה כלכלית. כסף שאינו ברשותך ואילו היה מוטב הוא להשתמש בו על מנת לאפשר את שיקומך. 10. אני מבין את מצבך אך מנגד אני גם מבין את הקושי הרב הטמון בפתיחה בהליך אזרחי של תביעה, כאשר נטל ההוכחה רובץ עליך. את צריכה להוכיח שנאנסת על ידי זה או אותם אלה שאת תובעת. אינני מכיר מקרים בהם תביעה אזרחית בגין אונס עלתה יפה לאחר שהמשטרה סגרה את התיק מחוסר ראיות וגם בחינת חומר הראיות לאחר הליך של ערר לא שינה את התוצאה. 11. הייתי ממליץ בפניך להתייעץ עם מרכז נוגה המגישים עזרה משפטית לקורבנות עבירה ובכלל זה לנפגעות אונס. אומנם הם עוסקים בפן הפלילי אך יתכן ויסכימו לייעץ לך גם בתחום זה. ולחילופין או במקביל גם עם מרכזי הסיוע המשפטי באזור מגוריך. לסיכום: נוכח הנסיבות ולמרות הקושי הרב, אינני מייעץ לך לפנות להליך תביעה אזרחי כי הסיכוי שתזכי בו קלוש אם בכלל. אינני יודע על מה מסתמך עורך הדין שיעץ לך להגיש תביעה אזרחית. מכל מקום, אין זו העיצה שלי בנסיבות העניין. ואני מייעץ לך למרות הקושי לשכוח מהמקרה או להותירו בשולי החיים שלך. חשוב יותר שתשקמי את עצמך מאשר לחיות בעבר ואף לצאת ניזוקה מבחינה כלכלית. מכל מקום אני מאחל לך כל טוב, בכל החלטה שתקבלי. ושוב, צר לי על כאבך וסבלך.

      • תודה רבה על התשובה  לת
        קורין | 18/02/2010 23:33

      • הבהרה
        קורין | 18/02/2010 23:36

        הפרקליטות סגרה את התיק ולא המשטרה כפי שרשמת בתשובתך.

      • שאלה נוספת
        קורין | 18/02/2010 23:45

        אם התיק נסגר מחוסר ראיות יש להם רישום משטרתי או רישום פלילי? נאמר לי שהם יכולים למחוק את הרישום ע"י שינוי עילת הסגירה לחוסר אשמה .מה הסיכויים שהרישום ימחק ואם במידה והוא ימחק אני רשאית לדעת כחלק מהזכויות שלי כנפגעת עבירה? האם יודיעו לי או שעליי לברר זאת בעצמי ואם כן היכן אני מבררת? לקריאה נוספת: בדיקת רישום פלילי >>

        • תשובה
          שאול אמרני, עו"ד | 19/02/2010 07:52

          שלום; למען הדיוק לא כתבתי שהמשטרה סגרה את התיק לאחר הערר אלא רק שהתיק נסגר גם לאחר ערר, וכידוע ערר מוגש לפרקליטות המחוז. אך באמת שזה פרט שולי. החשוב הוא שהתיק נסגר הן על ידי המשטרה וההחלטה לא שונתה בעקבות הערר שהוגש. היות והתיק נסגר מחוסר ראיות ולא מהעדר אשמה, הרי שהוא ימשיך להיות רשום במרשם המשטרתי עוד שנים רבות. אכן, יש אפשרות להגיש בקשה לשינוי עילת הסגירה. אני די מסופק אם בקשה כזו תיענה בחיוב. אך מנגד לא נתן להתעלם שאפשרות כזו קיימת. במידה ותוגש בקשה כזו מצידם, יהיה לך זכות להתנגד לבקשה וכמובן יודיעו לך עליה. אני עדיין סבור שעליך לפנות לייעוץ מאחת העמותות המסייעות לקורבנות תקיפה מינית ובכלל זה למרכז נוגה. אם בתחילה הייתי ספקן לגבי קבלת סיוע בעניין של תביעה אזרחית, כעת אני משוכנע שהם יעזרו לך בעניין הזה. שכן שינוי עילה וערר אינו הליך אזרחי אלא פלילי.

      • הבהרה נוספת דחוףףף
        קורין | 06/03/2010 00:20

        ברצוני להבהיר כי התיק הועבר לפרקליטות המחוז והם החליטו לסגור את התיק מחוסר ראיות.הערר שהגשתי היה לפרקליטות המדינה והמשנה לפרקליט החליט לדחות את הערר. שאלה נוספת- העו"ד שלי אמר שיש סיכויים אבל זה יהיה משפט של מילה שלי כנגד של הנאשם.בנוסף יש לי מכתבים מרופאים ועובדת סוציאלית שאני נמצאת אצלה בטיפול כבר מאז המקרה.ברצוני לעדכן שביטוח לאומי קבע לי קצבת נכות בשיעור של 100 אחוז בגלל האונס כל זה לא אמור לעזור? אני רוצה לציין שלפני האונס עבדתי והפסקתי את עבודתי בעקבות האונס כי אני עדיין לא מסוגלת לצאת מהביית.אני נואשת האם היית ממליץ לי לתבוע? אם זה מילה שלי כנגד שלו יהיה קשה להכריע?