פגישותייך עם הפסיכיאטר חסויות

  • הפרה של חיסיון רפואי
    יפעת | 17/02/2010 17:35

    שלום אני מטופלת באופן פרטי אצל פסיכיאטר ורציתי לדעת , במקרה והדבר יודע למשטרה , האם היא רשאית לחקור אותו ואף לקבל מידע כגון תוכן שיחתנו והתיק הרפואי שלי?

    • פגישותייך עם הפסיכיאטר חסויות
      ג'וניור | 17/02/2010 19:25

      כל מה שקורה בינך לבין הפסיכיאטר חל עליהם חסיון אלא אם במהלך המפגשים עולה חשד מבחינתו כי אי העברת המידע לגורמי האכיפה או הרווחה עלולים לפגוע בך או באחר

      • אפשרות נוספת היא אם את תוותרי על החיסיון
        שאול אמרני, עו"ד | 17/02/2010 21:30

        אך כאמור אינך חייבת לעשות זאת. הפסיכיאטר מיוזמתו מנוע מלספר על תוכן השיחות בניכם והמשטרה לא תוכל לחייבו לעשות כן.

        • מה ההגדרה של פגיעה?
          יפעת | 17/02/2010 22:39

          אם התלוננתי במשטרה נגד מישהוא והפסיכיאטר מודע לעובדה שאני סובלת מהפרעה נפשית האם מותר לו לדווח על כך למשטרה ולהביא את ההפרעה הנפשית לתשומת ליבם כדי שייקחו את תלונתי בצורה מוגבלת?

          • תשובה
            שאול אמרני, עו"ד | 17/02/2010 23:17

            שלום; כל מידע שהפסיכיאטר השיג בעקבות הטיפול בך הוא חסוי ואסור לו למסור לשום גורם. כמובן שלא מדובר בחיסיון מוחלט והמשטרה יכולה לפנות לבית המשפט על מנת שיסיר את החיסיון או שאת רשאית לוותר על החיסיון מבלי צורך בצו שיפוטי. דרך אגב, גם אדם בעל הפרעה נפשית אינו מנוע מלהגיש תלונה בגין עבירה שהתבצעה נגדו, ולא בהכרח תלונתו אינה אמת רק בשל הפרעתו הנפשית. מה גם, שגם אילו המשטרה הייתה מקבלת מידע אודות הפרעה נפשית של מתלונן, לא היא רשאית להסיק ממנה מסקנות ויש להביא מידע זה לידי גורם מוסמך כדי לקבוע את השפעתה של ההפרעה על המתלונן. אך כפי שאמרתי. הפסיכיאטר מנוע מלמסור מידע אודותיך. אם המשטרה תפנה לבית המשפט על מנת שזה יורה על הסרת החיסיון ובמידה שבית המשפט אכן יקבל את עמדת המשטרה ויורה על הסרת החיסיון, הרי שהפסיכיאטר יחויב למסור את המידע שהתבקש ובגדר אותו צו להסרת חיסיון. כל עוד אין צו מבית משפט להסרת חיסיון ואת לא ויתרת על החיסיון באופן ברור, הרי שהפסיכיאטר מנוע מלגלות מידע אודותיך שהגיע אליו במסגרת הטיפול בך.