זה יכול להימשך שבועות או חודשים!

  • הערכת פרק זמן משוער לקבלת הודעה מהמשטרה
    סער | 09/02/2010 11:36

    ברור לי שלא אקבל מידע מדוייק אבל בכל זאת הייתי רוצה לשמוע הערכה לגבי פרק זמן מוערך שבו המשטרה מחליטה לסגור תיק מחוסר ראיות או מחוסר עניין לציבור. אני לא מדבר על מקרים שבהם התיק מועבר לבחינה בפרקליטות אלא במקרים בהם המשטרה מחליטה לסגור את התיק האם לרוב זה יתבצע תוך חודש חודשיים או יותר מכך?

    • זה יכול להימשך שבועות או חודשים!
      שאול אמרני, עו"ד | 09/02/2010 13:15

      אין שום מנגנון שיכול להעריך את משך הזמן בו תתקבל החלטה לסגור את התיק. זה תלוי בחשיבותו, במורכבותו ובעומס המוטל על היחידה החוקרת. אם יש לך בסיס להשערה כי דינו של התיק לסגירה (חוסר ראיות או חוסר עניין לציבור או חוסר אשמה) כדאי להתקשר מדי פעם ולהתעניין. אם אינך בטוח בתוצאה זו, מוטב שתמתין. השתהות בקבלת החלטה יש בה להצביע בדרך כלל על הכיוון המסתמן. דהיינו סגירה. אך לא ניתן לומר זאת באופן וודאי שכן תמיד יש יוצאים מהכלל.

      • לא הבנתי
        סער | 09/02/2010 15:41

        לא הבנתי, דווקא השתהות יש בה כדי להצביע על כיוון של סגירה? חשבתי ההיפך. מדובר על מקרה קל של תקיפה סתם, אני לא רוצה להתקשר ולהעיר מתים אבל מצד שני עברו חודשיים והייתי רוצה לדעת איפה אני עומד מה כדאי לעשות להמתין או להתקשר?

        • הסבר
          שאול אמרני, עו"ד | 09/02/2010 19:18

          שלום; כמו שאמרתי, אין שום היגיון או נוסחה לפיה ניתן לאמוד את לוח הזמנים של היחידה החוקרת במשטרה. ניסיתי לעזור לך לשער טווח זמנים באמצעות הנחת יסוד, שאינה וודאית אך יש לה בסיס, לפיה כאשר מדובר באירוע חמור עם בסיס ראייתי אזי מקבלים החלטה ומעבירים לבדיקה של הפרקליטות. כאשר המקרה אינו חמור ואין בסיס ראייתי חזק אז משהים את ההחלטה כי מן הסתם מתקבלות תלונות חדשות חשובות יותר. כך קורה שדווקא השתהות בתשובה יש בה להצביע על כיוון של סגירה. אך וכפי שאמרתי בתשובתי הקודמת. זה היגיון שעומד בפני עצמו אך תמיד יש יוצאים מהכלל. ככלל, קשה לאמוד את משך הזמן בו מתקבלת תשובה על סגירת תיק. הטווח כאמור יכול להיות בין שבועות וחודשים כפי שאמרתי קודם. יש גישה בקרב סנגורים שככל שהתשובה מתארכת זה סימן לחיוב. גם כאשר מוגש כתב אישום לאחר שנים רבות מהחקירה זה משרת את האינטרס שלהם לעבר טענה על עינוי דין המוביל לעיתים להקלה בעונש. כלומר מכל נקודת מבט, זולת זו של המתח הנפשי בו החשוד נמצא, יש יתרון בהמתנה. אם כי בהחלט יכולה להתקבל כאן תשובה מעו"ד אחר שיסביר לך באופן שונה. שכן, אין תשובה מדויקת לשאלתך.

          • תשובה בהחלט מספקת
            סער | 10/02/2010 09:15

            תודה על התשובה, דרך החשיבה מובנת ואני מקווה שזוהי הגישה במקרה שלי. מדבריך עולה שעדיף לא ליצור קשר עם היחידה החוקרת ולברר את מצב התיק אלא להמתין בסבלנות, אכו כך?. האם ייתכן מצב שהתיק נסגר ולא הודיעו על כך לחשוד או שבכל מקרה הודעה חייבת להגיע לחשוד? תודה על ההסברים

            • הבהרה
              שאול אמרני, עו"ד | 10/02/2010 12:23

              שלום; חובה ליידע את המתלונן והחשוד בתוצאות החקירה. מבחינת החשוד יש להודיע לו על ההחלטה לסגור את תיק החקירה על מנת להפסיק עינוי דין ולאפשר לו לערור על עילת הסגירה במידה וזו נשענת על חוסר ראיות או חוסר עניין לציבור ולא חוסר אשמה. יש ליידע גם את המתלונן על מנת לאפשר לו לערור על החלטה שלא להגיש כתב אישום אלא לסגור את התיק. לא אמרתי באופן וודאי שאין להתקשר ולהתעניין בהחלטה. איני מכיר את התיק ואת הראיות. התעניינות של מתלונן או חשוד לא מובילה להחלטה שאינה מתבססת רק על ראיות. כלומר, חשוד או מתלונן "נודניק" אינו מביא את המשטרה להעביר את התיק לתביעה/פרקליטות אם אין בסיס ראייתי לחשד. חשוד או מתלונן "נודניק" לא יגרום בהתנהגותו זו לא לקבל החלטה לסגור את התיק אם זו מבוססת מבחינת הראיות. לעיתים, כאשר יש כוונה לסגור את התיק אך יש דברים חשובים יותר אז מניחים את התיק בצד. כלומר, ההחלטה העקרונית התקבלה אך הביצוע/יישום משתהה בשל עומס ותיקים חשובים יותר. פניות טלפוניות לעיתים יכולות לזרז החלטה לגנוז. כלומר, רק לקבוע רשמית שהתיק נגנז לאחר שהתקבלה החלטה עקרונית לגנוז.