תשובה לאסתר-סגירת תיק

  • זקוקה לעזרה,דחוף!
    אסתר | 05/02/2010 16:27

    בהודעות קודמות שלי כתבתי שהגשתי תלונה נגד בעלי בגין אלימות מילולית מצידו.לפני כשבועיים,המשטרה שלחה לו(רק לו) מכתב ובו רשום שהתיק נסגר "בגין אי הצדקה להמשיך לחקור אותו" (משהו כזה..)אך עדיין יש רישום פנימי במשטרה, האם יש תוקף לתלונה שלי במשטרה? אם לא, איך אוכיח בבית הדין הרבני שהגשתי נגדו תלונה כשכעת נסגר התיק(האם מספיק האישור תלונה שיש בידי מאז המקרה)? אני מרגישה חוסר הגינות מצד המשטרה על זה שהודיעו רק לו על כך ולא הודיעו לי במקביל, אם לא הייתי מעיינת במכתב, לא הייתי יודעת על זה. המצב הזה לא לטובתי ואני לא יודעת מה לעשות אם אין תוקף לתלונתי נגדו. על כן אני חייבת מכם עזרה ועצה דחופה כיצד לפעול או למי לפנות? כאמור,בעוד כשבועיים דיון ראשון בבית הדין הרבני. תודה, שבת שלום!

    • תשובה לאסתר-סגירת תיק
      עו"ד יאיר מושיוב | 05/02/2010 16:48

      ראשית, בעלך הוא זה שצריך לדעת אם התיק בעניינו נסגר ומדוע. אחרי הכל, הוא פה החשוד, וכנגדו אמורים היו להיות הליכים פליליים. שנית, העובדה שאותך לא יידעו, היא בעיה בפני עצמה, היות וחוק זכויות נפגעי עבירה עומד לצידך בכל הנוגע ליידועך את המתרחש בתיק בו התלוננת. לא מהי דעתך, כמו שלידיעתך. שלישית, לעניין ביה"ד הרבני- אין כל קשר בין סגירת התיק לעובדה שהתלוננת. יש בידייך את טופס אישור הגשת התלונה, אשר אינו משמש מקור מהימן לעניין תוכן התלונה, אולם כן מהווה אסמכתא שפנית למשטרה והתלוננת על מעשים כאלו ואחרים. יחד עם זאת, הוא, מצידו (בשיתוף עורך דינו, יש להניח) יעש שימוש לטובתם בעובדה, כי התיק נסגר (תהיה הסיבה אשר תהיה, לצורך הוכחת נקודתו), וכי הוחלט שלא להמשיך ולהגיש נגדו כתב אישום. ייתכן והם יהפכו את המצב (כמו שסביר שכל עו"ד מהצד שכנגד יעשה) נגדך, ויציגו אותך כמתלוננת שווא, אשר מנסה לטפול בו אשמות סתמיות, והכל כדי להשחיר את פניו במסגרת הליך הגירושין. היערכי לכך בהתאם! אם המקרים חוזרים, הגישי שוב תלונות. נסי לבקש לשוחח עם הקצין הממונה בתחנה, לבקש הסברים לפשר סגירת התיק, אי יידועך בעניין, ואולי אף תגישי ערר על החלטת סגירה זו. תלוי בתשובות ובנסיבות. בהצלחה, עו"ד יאיר מושיוב

      • וכן, עדיין ישנו רישום על שמו, שנפתח ונסגר לו תיק
        עו"ד יאיר מושיוב | 05/02/2010 16:50

        לא תהיה לך גישה לרישום הפלילי שלו, אבל זה לא נעלם משם רק בגלל שזה נסגר. אם זה יהיה רלוונטי, תבקשי מביה"ד להורות לו על המצאת רישום פלילי עדכני.

        • לעו"ד יאיר מושיוב
          אסתר | 06/02/2010 21:53

          שבוע טוב, ראשית תודה על תשובתך המהירה,שנית בעלי עזב את הבית מאז המקרה שבגינו הגשתי נגדו תלונה,ככה שאנו כבר לא יחד ואינו מהווה איום של ממש כעת,אבל אני חוששת שדווקא עכשיו שניסגר לו התיק (יכול להיות שהודיעו לו על כך טלפונית גם? כי הוא לא בא בכלל לקחת את המכתב מהבית וזה ככה שבדקתי מה בעצם כתוב שם..) ואולי הוא יודע אז יחזור לבית ואולי יתפרץ עלי שוב,מי יודע? אני כבר לא יודעת למה לצפות.. תודה שוב.

          • עוד משהו..
            אסתר | 06/02/2010 21:59

            הקצין הממונה הוא אחראי המשמרת במשטרה?

      • עוד משהו שאיני מבינה...
        אסתר | 06/02/2010 22:07

        ..זה שלפי מה שאתה אומר,המשטרה הייתה אמורה ליידע אותי על החלטתה באשר לתיק,משלא עשתה כך,יש פה משהו חשוד.., למעשה זה דבר שקורה הרבה פעמים במשטרה (שלא מיידעים את הקורבן על החלטה בעניין החשוד) או שיכול להיות שזה היה בכוונה? אני יגיד לך מה,אבא של בעלי היה קצין קבע בצבא יכול להיות שבאיזה שהיא דרך,הוריו או אביו של בעלי השפיעו על החלטת המשטרה בעניין התיק בגלל ההיסטוריה של האבא בצבא?

        • אסתר היקרה
          עו"ד יאיר מושיוב | 07/02/2010 00:22

          א. לא מודיעים טלפונית על סגירת תיק. ב. קורה שהקורבן לא מיודע, וזו בעיה, אך במקרה שלך, לפחות את יודעת מזה (כך או אחרת). ג. אני בספק גדול מאוד אם יש קשר כלשהו בין העובדה שאביו היה בקבע לכך שהתיק נגדו נסגר. אנחנו לא יודעים כמה פעמים ואיך בעלך נחקר; איננו יודעים מה היו גירסאותיו; איננו יודעים אם גירסתו נשמעה מהימנה ואמינה יותר באוזני חוקריו אל מול גירסתך. בסופו של יום, באיומים מילוליים קיימת בעיית הוכחה, וזה מסתכם בגירסה מול גירסה (בהנחה שאין לך עדים ששמעו או נכחו במקום ויגבו את גירסתך). קורה לא אחת, שהמאיים מצליח לשכנע את חוקריו, כי או שהמתלוננת משקרת, או שאיומיו היו כאלו שוליים ולא מפחידים, שאין מה לחשוש, ושיעזבו אותו לנפשו. קורה! צר לי שאת במצב זה, ואולי כדאי, לאור דברייך, שתפני לעו"ד שיסייע לך בהתנהלות מול המשטרה/תביעות וכיו"ב. שבוע טוב, עו"ד יאיר מושיוב

          • לעו"ד יאיר
            אסתר | 07/02/2010 11:09

            תודה רבה על תגובתך,נתת לי נקודה למחשבה לכן אשקול פניה לעו"ד בהקדם! אך האם על כל מקרה כדאי לי לפנות למשטרה ולברר למה סגרו לו את התיק ללא ידיעתי?

          • עוד משהו ששכחתי לציין..
            אסתר | 07/02/2010 11:20

            ..זה שאני כבר אומרת לך שרוב הסיכויים שהעליל עליי שקרים(אני מכירה אותו הוא תמיד היה כזה,במשפחה שלי אמרו לי להתרחק ממנו בגלל זה!),לא סתם החוקר שחקר אותי אמר לי שאני מאוד כנה ושחרר אותי מהר יחסית מהחקירה,בעוד שבעלי נעצר עד לשחרורו בערבות. אני מניחה שלא סתם עצרו אותו עם תנאי ערבות ולא סתם הרחיקו אותו למס' ימים מהבית המשותף שלנו (בלי שבכלל ביקשתי זאת!, כי הוא לא איים עליי והרביץ,אלא דחף ושבר מספר חפצים קטנים בבית). עכשיו שנתתי לך תמונה יותר עומקית על הנעשה,מה דעתך? תודה שוב : )!

            • אגב..
              אסתר | 07/02/2010 11:25

              שמעתי על זה שיש עורכי דין מתמחים הנותנים שירות וייצוג משפטי בהתנדבות,האם נכון הדבר? ואיפה משיגים אותם? אני לא עובדת ולא יכולה לשלם לעורך דין מן השורה בכסף שאין לי. תודה.

              • אסתר-המשך תשובה
                עו"ד יאיר מושיוב | 07/02/2010 15:27

                אמליץ לך, ולו לשם השקט הנפשי, לפנות למשטרה ולבדוק את סיבת הסגירה, ואם ניתן, שיסבירו לך גם מה עשו בתיק ומה חקרו. סביר להניח שאם שוחרר ואף תיקו נסגר, הוא מסר גירסה משכנעת כזו, שלא הצדיקה המשך התעמקות המשטרה בעניין. לצורך העניין, גם אם שיקר, לא תוכלי לדעת זאת, אלא אם פתאום תוזמני לחקירה בעצמך, ותיווכחי לדעת שהוא התלונן עלייך. הרחקתו ממך ע"י ביהמ"ש אינה נתונה לשיקול דעתך, ומרגע שהתלוננת במשטרה, העניין יצא מידייך, בכל הנוגע לטיפול ולהתמודדות. זה הופך להיות עניינה של מדינת ישראל, כמגינה על הציבור כולו מאלו המסכנים את הציבור.

                • אבל עצם העובדה ש..
                  אסתר | 07/02/2010 17:36

                  שהוא נעצר והורחק מהבית,זו הוכחה מספקת לבית הדין הרבני (אם אני אומרת זאת בע"פ, כי אין לי אישור שכך היה..),אך האם עליי בכל זאת לבקש אישור הוכחה מהמשטרה?