תלונת שווא

  • תלונת כזב
    מולי-ים | 03/02/2010 00:24

    פרודתי מגישה נגדי תלונות שווא סידרתיות האם מישהו יתייחס לזה אם אגיש נגדה תלונה בגין תלונת שווא? האם יפתחו בחקירה? בנוסף, בן זוגה הנוכחי מאיים עלי שיגיש נגדי תלונות שווא, ימרר את חיי, וירחיק אותי מבני - האם מישהו יתייחס לזה במזטרה? האם זה נחשב "איומים"?

    • תלונת שווא
      שאול אמרני, עו"ד | 03/02/2010 07:55

      שלום; פנייתך עוסקת בשאלה מה יקרה אם ... והתשובה היא שלא נוכל לדעת אלא אם תגיש תלונה. שהרי ברור לחלוטין שמאומה לא יקרה אם לא תגיש תלונה. ומכאן שעליך לגשת להגיש תלונה ואם יש לך הוכחות על האיומים של גרושתך ושל בן זוגה כדאי למסור זאת למשטרה. בעיקר האיומים בדבר הגשת תלונות שווא. בשלב כל שהוא התלונות שלך ילקחו בחשבון בעיקר אם יוכיחו כי אויימת בהגשת תלונות שווא. הן יעזרו לך גם בכל מקרה של משפט על הסדרי ראיה עם הבן. במילים אחרות, ככל שמדובר אכן בתלונות שווא אין לך מה להפסיד מתלונה נגדית. בהחלט יכול להיות שהתלונות מתוכננות על מנת ליצור לך פרופיל או עבר של מאיים סדרתי ואולי אדם אלים במסגרת סכסוך על משמורות על הילד, וכדאי שתהיה מוכן. אישית המלצתי היא שתתחיל להקליט את גרושתך ואת בן זוגה בכל פעם שהם מאיימים עליך בהגשת תלונות שווא או בהרחקתך מבינך. והחשוב ביותר שלא תתפתה לאיים ולהיות אלים בעקבות תלונות השווא כי בהחלט יתכן וזו בדיוק המטרה. לגרור אותך לאובדן שליטה ואז להקליט זאת או לצלם ולהשתמש בזה נגדך.