עדות בביהמ"ש

  • לוסי מבקשת עזרה דחוף
    לוסי | 02/02/2010 01:04

    הוזמנתי להעיד בבית המשפט בתאונת דרכים אך לא הגעתי לעדות בגלל מחלה שאלתי היא מה קורה איתי עכשיו אני הוזמנתי לא הגעתי לתת עדות וגם לא שלחתי את אישור המחלה ושום הודעה שאני לא יכולה להגיע. שאלתי מה עלי לעשות כרגע האם להודיע להם שלא התייצבתי בגלל מחלה ולשלוח את האישור או שזהו האם אני צפויה לקבל קנס כלשהו האם אוזמן לעדות בשנית במועד אחר בינתיים לא קיבלתי שום דבר ושום הודעה מבית המשפט מה עלי לעשות.

    • עדות בביהמ"ש
      עו"ד יאיר מושיוב | 02/02/2010 01:55

      במידה ואת רק היית עדה, ולא מן המעורבים בתא"ד, ייתכן והדיון התקיים ואולי הסתדרו בלעדייך. יחד עם זאת, ככלל- כל אדם חייב להעיד מרגע שהוזמן לביהמ"ש. לכן ביהמ"ש רשאי לחייבך לבוא במועד שייקבע, ואף יכול להוציא צו הבאה עבורך, אשר בגינו תידרשי להפקיד כסף לשם הבטחת התייצבותך לדיון הבא. אמליץ לך, למען הסדר הטוב, לנסח איזה מכתב הסבר קצרצר ולשלוח יחד עם אישור המחלה שלך בפקס, תוך שאת מתנצלת ומתחייבת להתייצב במועד הבא שייקבע.