הגישי תביעה לבית משפט לתביעות קטנות

  • האם אפשר להתלונן על עו"ד במשטרה?על אי החזרת שכ"ט
    רחל | 31/01/2010 10:17

    היה לי הסכם שכ"ט חתום עם עו"ד ע"ס 2500$ עבור הגשת כתב הגנה וייצוג בבית משפט.במהלך התקופה העברתי לו 7,000 שח עליהם לא נתן לי קבלות.עקב ביטול התביעה הוא החתים אותי על תיקון להסכם שכ"ט ,שעקב ביטול תביעה אני צריכה לשלם לו רק 500$.אני דורשת החזר 4500 שח ,ואף הקלטתי אותו מודה שהוא חייב לי את הסכום ,ומאיים שאם אתבע אותו הוא יגיש נגדי תביעות שיעלו על סכום החוב שלו.האם אני יכולה לפנות עם זה למשטרה ולהגיש תלונה נגדו?

    • הגישי תביעה לבית משפט לתביעות קטנות
      שאול אמרני, עו"ד | 31/01/2010 10:52

      שלום; על פניו נראה שמדובר בסכסוך כספי שעניינו שיעור שכר טרחה. לא נראה לי שיש כאן היבט פלילי ולכן אין מקום להגשת תלונה במשטרה. אילו המקרה היה נוגע לגניבה על ידי עורך הדין, הרי שהתשובה היתה בהתאם. אך כאמור לא זה המקרה. לא הייתי מציע להתרגש יתר על המידה מהאיומים שלו. לעובדה שהוא לא נתן לך קבלה/חשבונית על סכומי כסף שהוא קיבל, אולי יש מקום לשקול פניה לרשויות המס ומע"מ. אך תחילה תטפלי בהחזר יתרת שכר הטרחה ששלמת. יש לך גם אפשרות להגיש תלונה לועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין. אך כאמור זה נתון לשיקול דעתך. מה שכן, אל תשתמשי באפשרויות אלו כאיום נגדו, כי זה אסור להבנתי. בבית משפט לתביעות קטנות אין צורך בעורך דין. יחד עם זאת היות והנתבע במקרה זה הוא עורך דין, אזי צריך לחשוב גם על אפשרות כזו. במקרה כזה ועל מנת לנטרל את העדיפות שיש לעורך דין מולך, יש להניח שבית המשפט יאפשר לך להיות מיוצגת. מכל מקום, מהלכים בתחום המשפט הפלילי אינם רלוונטיים למקרה זה. וגם אילו היו רלוונטיים, לא נראה לי שהמשטרה הייתה נוקטת באמצעים זולת לקבל את תלונתך ולגנוז אותה מיד לאחר מכן.