תשובה

  • שאלה על עיכוב לחקירה ראשונה על חשיש
    יונתן | 23/01/2010 07:02

    נתפסתי במחסום שגרתי של המשטרה עם שני ג'ויינטים. בחיפוש בביתי (מרצון ושיתוף פעולה מצידי) מסרתי לשוטרים כמות קטנה נוספת של גוש חשיש. עוכבתי לחקירה בתחנת משטרה (בפעם הראשונה בחיי), שיתפתי פעולה, הודתי, הצטערתי, ושוחררתי כעבור זמן קצר עם רישום פלילי. שתי שאלות: 1. מה הצפי לעתיד בענין הרישום הפלילי שלי? 2. תאורטית, האם הייתי יכול לטעון בפני חוקר המשטרה שאני מעשן לצרכים דתיים? לכתבה במעריב על הקשר בין קנאביס ויהדות - http://www.nrg.co.il/online/55/ART1/895/137.html

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 23/01/2010 18:11

      שלום 1. יכולת גם לטעון שזה אוכל לתוכים שלך. ואם ישאלו אותך ממתי תוכים אוכלים חשיש, תוכל לומר "ירצו יואכלו". 2. ועכשיו ברצינות. היות ונתפסת על חם, לדעתי עשית בשכל שהודת. זה יעזור לך בשלבים הבאים. בתי המשפט, אם וכאשר מקלים את העונש לנאשם שהודה והביע צער כבר בשלב הראשוני. 3. נכון לעכשיו אין לך רישום פלילי שכן לא הורשעת בדין. יש לך בשלב זה רישום משטרתי. 4. אין שום משמעות לשאלה מה יכולת לעשות היות וכבר הודאת. מה גם שהטענה על שימוש לצרכים דתיים, אינני יודע האם זה טיעון שמתקבל בהליך שיפוטי. 5. מה שנדרש כעת זה להמתין להחלטה. אינני ידוע מה זה לגביך "כמות קטנה" ואם יסתבר שאכן מדובר בכמות קטנה ולשימוש עצמי, יכול להיות שהתיק יסגר. מכל מקום לא מדובר בעבירה חמורה במיוחד.

      • תודה על התשובה, כמה שאלות נוספות...
        יונתן | 23/01/2010 20:20

        תודה על התשובה המנומקת. יש כמה נקודות שאשמח אם תרחיב עליהם... 1. מה המשמעות של רישום פלילי בעניני? האם הוא נמחק כמעבר שנה? או 7 שנים? 2. כמה זמן עלי להמתין להחלטה? האם לפנות למשטרה לברר את ענין הרישום או להמתין שהם יצרו איתי קשר ? (בשאיפה שלא...). האם המשטרה תעדכן אותי במצב התיק שלי? כלומר אם אני לא שומע מהמשטרה בשבועות/חודשים הקרובים - אני יכול להניח שהוא נסגר? 3. האם כדאי לי להיוועץ עם עורך דין פלילי באופן אישי בענין זה? לקריאה נוספת: בדיקת רישום פלילי >>

        • תשובות
          שאול אמרני, עו"ד | 23/01/2010 20:41

          שלום; 1. לעניין רישום משטרתי ראה תשובתי, כולל קובץ מצורף לשואלת "מ" מיום 18.1.10 בפורום זה. 2. קשה לנקוב בלוח זמנים לגבי חקירה. בעיקר כאשר לא ציינת בשאלותיך מתי אירוע זה התרחש. 3. החוק קובע שעל המשטרה לתת לך תשובה לגבי החלטתה האם לסגור את התיק מהעילות הקבועות בחוק. לחילופין, עליה ליידע אותך אם חומר החקירה הועבר לפרקליטות או לתביעה על מנת לבחון הגשת כתב אישום. גם במקרה זה תקבל עדכון בדבר הסטטוס של החקירה. 4. אין להסיק מהעדר תשובה על סגירה. ולכן כדאי להתקשר למשטרה או לתביעה על מנת לברר. 5. אינני יודע לייעץ לך מה כדאי לעשות. שכן בשלב הזה אין לך הרבה מה לעשות וסביר להניח שעורך דין יסביר לך את אותם הדברים. צריך להמתין להחלטה. אם תהיה החלטה לסגור אזי צריך לדעת מה עילת הסגירה. העדר אשמה - תביא לאי רישום במרשם המשטרתי. חוסר ראיות או העדר עניין לציבור ישאירו עקבות במרשם. אם יוחלט להעביר את התיק לתביעה או לפרקליטות, אז כדאי יותר לקבל יעוץ משפטי קונקרטי. מכל מקום, בשלב הראשוני הזה צריך להמתין.

        • תוספת תגובה ליונתן
          עו"ד גלי גלעד | 23/01/2010 22:30

          כתוספת לתשובת עמיתי ,אציין כי, ההחלטה אם ליזום פניה לרשות החוקרת או לרשות התביעה היא מורכבת ותלויית נסיבות ספציפיות.נכון לעכשיו נפתח נגדך תיק מב"ד (תיק ממתין לברור דין) לתיק כזה תלוי ועומד, עד שיוכרע אם להגיש אם לאוו כתב אישום נגדך ,אפשר שיעברו חודשים רבים ואף שנים ולכך יכולות להיות השלכות לא נעימות ,שונות ומגוונות על חייך.אפשר ודווקא פניה יזומה של עו"ד המתמחה בפלילים ובזמן הקרוב יכולה להביא לסגירת התיק.מנסיוני ,פניות יזומות נוסח זו במקרים הדומים לשלך,על פני הדברים,הניבו תוצאה כזו של סגירת התיק.

          • שוב, תודה לכם על התשובה... שתי שאלות הבהרה.
            יונתן | 24/01/2010 00:59

            תודה לכם, לשניכם, על התשובות בעניני. הארוע (העיכוב לחקירה) קרה אתמול בלילה שבין שישי לשבת - 22-23.01.10. עו"ד גלעד כתבת: (ציטוט) לתיק כזה תלוי ועומד, עד שיוכרע אם להגיש אם לאוו כתב אישום נגדך ,אפשר שיעברו חודשים רבים ואף שנים ולכך יכולות להיות השלכות לא נעימות ,שונות ומגוונות על חייך.". 1. אילו השלכות לא נעימות שונות ומגוונות על חיי יכולות להיות? אשמח לדוגמאות מנסיונכם. 2. אני נוטה לפנות לעו"ד פלילי - כמה מהר אני צריך פנות אליו לטיפול בעניני? מחר בבוקר? בשבוע הקרוב?

            • ליונתן -תשובה לשאלות נוספות
              עו"ד גלי גלעד | 24/01/2010 11:08

              לתיקי מב"ד יכולות להיות השלכות בנוסף לאי הוודאות ואולי המתח שבתקופת ההמתנה הן לדוגמא החל ממקרה בו שוטר תנועה מבקש רשיונות ובדיקה במחשב המעלה הרישום המשטרתי דרך מקרים בהם המשטרה מעכבת או עוצרת בגין חשדות בעבירה נוספת והתייחסותה מושפעת מרישום תיק המב"ד ,והן ,רק לשם הדוגמא ,לענין תעסוקתי או לענין של מתן רשיונות מסויימים או חדושם. מאחר והתגבשה אצלך ההחלטה לגשת לעו"ד פלילי בוודאי פרטים אלו ימסרו לך באותה פגישה.הדחיפות איננה של היום או מחר אך כדאי היה לדעתי להניע הענין במהלך השבועיים הקרובים .