תשובה למילה של שוטר מול מילה של אזרח

  • מעצר
    שלום | 19/01/2010 22:24

    שלום ברצוני לדעת מה הכוונה מילה של שוטר מול מילה של אזרח. כלומר אדם שעצור מעצר בית לחצי יום [מותר לו להיות בחוץ עד 6 בערב],ואדם שערב עליו אומר בשיחת טלפון לחוקרת שהוא לא ראה אותו מיזה ימים ולא שוחח איתו בטלפון ואז עוצרים את העצור בית ,והערב עליו אומר שהוא בסוף היה בבית משעה 6 בערב ורק לא במשך כול היום [זאת כאשר חוץ מעדות הערב אין עוד כול הוכחות שהאדם לא היה בבית משעה 6] ואז אומרים לערב שבמשפט זאת תיהיה מילה של שוטר נגד מילה של אזרח..מה הכוונה? ועם יש לכך עונש ואם כן מה מידת החומרה שלו? *[באו שוטרים לבדוק אם הוא בבית מיום העדות אך באו רק בשעות היום ,שמותר לו להיות מחוץ לבית ללא ערב ולא בשעות שמחייבות אותו להיות בבית] והאם העצור בית יכול לקבל על כך עונש? שאין כול הוכחות שהוא לא היה חוץ משיחת טלפון של הערב עם החוקר

    • תשובה למילה של שוטר מול מילה של אזרח
      עו"ד גלי גלעד | 19/01/2010 23:13

      במידה ומדובר במילה של החוקרת-גירסתה,מול המילה-הגירסה שלך, קיימת נטיה של בתי המשפט להאמין לגירסת שוטר כשזו עומדת בנגוד לזו של האזרח ,במיוחד בנסיבות שתארת. במידה והערב הסביר הסבר סביר ומשכנע ונימק למה התכוון בדיוק ומדוע לא הובן כהלכה ע"י החוקרת,אפשר כי בית משפט בכל זאת יאמין לגירסתך. בנוגע לענישה-התביעה יכולה להגיש נגד הנאשם (העצור במעצר הבית) כתב אישום ואם היא תוכיח כי הוא הפר התנאים הוא צפוי לעונש. התביעה יכולה גם להגיש בקשה למעצר הנאשם בנימוק של הפרת תנאי מתנאי השחרור וזאת במסגרת בקשה לעיון חוזר ,לאותו בית משפט ששחרר את הנאשם למעצר בית.