תשובה

  • שוקר חשמלי
    אבי | 19/01/2010 15:50

    שלום, יש לי שתי שאלות : 1.אני בן 18. אם עוצר אותי [בזמן נהיגה או שאני עם הרכב בכלל ] שוטר, פקח עירוני או בלש האם הוא יכול לעשות לי חיפוש ברכב ללא צו חיפוש כאשר לא הוגשה נגדי שום תלונה אלה הסיטואציה כזאת שהוא עבר ואני נראתי לו חשוד? 2. כמו שאמרתי אני בן 18 ואני רוצה לדעת מה אומר החוק לגבי החזקת שוקר חשמלי אם הוא נמצא עללי או ברכב שלי ? תודה מראש.

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 19/01/2010 16:38

      שלום; 1. שוטר/בלש רשאי לעכב אותך לצורך חיפוש על הגוף או ברכב גם בלא צו חיפוש. כאשר יש לו חשד סביר לביצוע עבירה. העיכוב הוא לפרק הזמן הדרוש לבדיקה ועד שלוש שעות. א"כ בהתקיים נסיבות מיוחדות ואישור מיוחד ניתן להאריך בעוד שלוש שעות. 2. למיטב ידיעתי שוקר חשמלי הוא אמצעי הגנה ואין כל מניעה להצטייד בו למטרות הגנה עצמית.