פנה לפורום דיני נזיקין

  • שאלה
    דוד | 17/01/2010 23:05

    אני לא יודע אם זה המקום המתאים בכל זאת אני אשאל ומבקש להפנות אותי למקום המתאים בהתאם. שאלתי היא לפני חודשיים קרה איתי מקרה הייתי בבימ"ש בנתניה יחד עם אחי שהיה לו דיון בצו הגנה אישתו כנגדו אני לוויתי את אחי וחכיתי לסיום הדיון מחוץ לאולם בקומה השנייה , לפני כשהסתיים הדיון עזבה אישתו את האולם ויצאה בזעם כנראה לא קיבלה את מבוקשה ,אחי עורך דינו ועורך דינו עדיין היו בפנים האישה עשתה את דרכה לעבר המדרגות פתאום באופן פתאומי היא חזרה לכיווני בצעקות וקללות תקפה אותי מילולית במלים תת רמה חזיר חיה וכו.. אני הייתי בהלם נעמדתי ולא עניתי לה אחי ועורך דינו רצו החוצה לקול צעקותיה לראות מה קורה ראו שיא תקפה אותי וקיללה היו שם עוד אנשים מהכפר שלי שמכירים אותי אישית וראו ושמעו אותה גם השומר או הבטחון הגיע מלמטה לקול הצעקות אבל פשוט שראה שאני בכלל לא עניתי לא דיבר כלום והיא עשתה את דרכה החוצה אני הרגשתי השפלה היא תקפה אותי סתם אני לא הייתי בכלל מעורב בינה לבין בעלה והיא תקפה אותי בפומבי שאלתי היא האם ניתן לתבוע אותה באיזה תביעה . לשון הרע למשל.

    • פנה לפורום דיני נזיקין
      שאול אמרני, עו"ד | 18/01/2010 08:30

      יחד עם זאת, דומני שטוב תעשה אם תשכח מאירוע זה. עשית בחוכמה שלא ענית לה. אין ספק שהתנהגותה אינה ראויה וחבל שהיא הוציאה את תסכולה עליך. אבל, במקרה זה מוטב לא לעשות כלום. לא מדובר באירוע חמור במיוחד ששווה בגינו לנקוט בהליכים משפטיים. יתכן והיא תטען שהיתה בסערת רגשות וכיו"ב, וזה גם המצב לדעתי כפי שאתה רומז לכך בשאלתך. גם אם תנקוט בהליכים משפטיים ולאחר מאבק שיעלה לך לא מעט כסף, ספק אם תפיק תועלת כל שהיא זולת התנצלות. את זו תוכל לקבל לדעתי בעוד זמן לא רב לאחר שהיא תרגע ותבין שהתנהגותה לא היתה ראויה ואת כעסה על אחיך לא היה צריך להפנות אליך. גם אם היא לא תתנצל, תפגין בגרות ואנושיות ותראה בכך אירוע שהיה וחלף אלא אם כן הוא יישנה בעתיד. אך אני די מסופק. תנסה לאתר מישהו שקרוב אליך ואליה ותעביר מסר שאתה מצפה להתנצלות. דרך אגב זה גם ההליך שנהוג לנקוט בו טרם נקיטה בהליכים משפטיים בגין לשון הרע. כאמור זו דעתי. מכל מקום הפורום המתאים לשאלתך הוא דיני נזיקין.