הליך אזרחי נגרר לפלילים

  • תביעה של אדם הפרץ לביתי
    אסף בן-זקרן | 09/01/2010 18:17

     שלום.לפני כשנה פרץ אדם לביתי וגנב רכוש (מחשב נייד, מצלמה, תכשיטים ועוד ועוד) בסכום של כ- 40,000 שקל.האדם נתפס ע"י המשטרה והוגש נגדו כתב אישום בגין פריצה לבתים נוספים. הייתי בתחנת המשטרה, מסרתי עדות ורשימת רכוש ואחר מפרטי הרכוש אף נתפס בביתו של הפורץ והוחזר לי.אני עוקב אחר הדבר מקרוב במהלך השנה האחרונה ולאחרונה הוא הורשע ונשלח ל- 4 שנים בכלא.מספר שאלות:1. האם אני יכול כעת להגיש נגדו תביעת פיצויים?2. האם יש טעם בכך?3. כיצד אני יכול לדעת שהוא הורשע גם על פריצה לדירה שלי? 4. מה השלב הבא שעלי לעשות?תודה רבה.

    • הליך אזרחי נגרר לפלילים
      שאול אמרני, עו"ד | 09/01/2010 21:31

      שלום, 1. אתה בהחלט יכול להגיש נגדו תביעה אזרחית בסכום שנגנב ממך כולל כל נזק שנגרם עקב הפריצה. 2. במקרה שבו מדובר בפורץ שהורשע הרי שנטל ההוכחה מבחינתך, הוא קל שכן ניתן להסתמך על פסק הדין המרשיע. 3. לגבי השאלה האם הוא הורשע בגין הפריצה לביתך זו שאלה עובדתית משפטית. ניתן לעיין בכתב האישום ולראות האם בחלק העוסק בעובדות כתב האישום ישנה התייחסות לפריצה לבית שלך. אם כן, הרי שחל מה שאמרתי לעיל. אם לא - הרי שתוכל לתבוע אותו בהליך אזרחי אך נטל ההוכחה הוא עליך על הפריצה עצמה ועל הרכוש שנגנב. 4. השלב הבא הוא לבדוק האם הוא הואשם בגין ההתפרצות לביתך או לא. אם התשובה חיובית - ואם לא חלפו 60 יום מההרשעה אתה יכול לפעול במסגרת הליך אזרחי הנגרר לפלילים ולפנות לאותו בית משפט ואותו שופט שהרשיע אותו לדון גם בתיק האזרחי על בסיס הממצאים והמסקנות של ההליך הפלילי. 5. אם התשובה שלילית, אזי תוכל לפתוח בהליך אזרחי אך כל נטל ההוכחה הוא עליך.

      • תודה רבה!  לת
        אסף בן-זקן | 10/01/2010 10:23