תשובה

  • בעילה אסורה בהסכמה
    זיוה | 09/01/2010 09:30

    שלום בהמשך לציטוט שלהלן בהנחה שחבר שלי מעל גיל 17 ואני בת 15 וקיימנו יחסי מין בהסכמה - האם החוק שלהלן מגן עליו למרות שהבדל הגילאים הינו מעל שנתיים? לא ברור לי כי ההבדל בנינו הוא הוא שנתיים ןחצי ציטוט "באישום של עבירה לפי סעיף זה תהיה זו הגנה לנאשם שהבדל הגילים בינו לבין הקטינה אינו עולה על שנתיים, אם הקטינה הסכימה למעשה ואם המעשה נעשה במהלך יחסי רעות רגילים וללא ניצול מעמדו של הנאשם". סוף ציטוט תודה !!

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 09/01/2010 21:21

      שלום, אינני יודע מהיכן לקחת את הוראת החוק המובאת בשאלתך. אני מניח שהתכוונת לסעיף 353 לחוק העונשין (סייג לאחריות הפלילית).

      • המשך תשובה
        שאול אמרני, עו"ד | 09/01/2010 21:24

        ואולם בסעיף 353 פער הגילים המקנה הגנה לנאשם הוא שלוש שנים ולא שנתיים כפי שציטטת בשאלתך/פנייתך. אם כך, היות ופער הגילים בניכם הוא שנתיים וחצי, הרי שההגנה חלה עליו. מה גם שלא הסברת בשאלתך מדוע את מתעניינת בסוגיה זו. האם מישהו התלונן על בן זוגך או שאת שואלת רק כדי לדעת את המעמד המשפטי הנובע ממערכת היחסים בניכם?