ערר על סגירת תיק חקירה

  • סגירת תיק
    יאיר | 08/01/2010 14:55

    במלקת תביעות פלילי נאמר לי טלפונית שהתיק שלי נסגר בעניין אלמ"ב נאמר לי שהתיק הועבר למשטרה שבה הוגשה התלונה האים במשטרה שבה הוגשה התלונה יכולה לערער על החלטת התביעות שהתיק נסגר ?בתיחלת התיק נאמר לי ע"י פקד מהמשטרה שהוא יעמוד על זה שיוגש נגדי כתב אישום תודה

    • ערר על סגירת תיק חקירה
      שאול אמרני, עו"ד | 08/01/2010 15:49

      שלום, הגוף הממונה על הגשת כתב אישום, הוא מחלקת תביעות במשטרה או פרקליטות המדינה. במקרה שלך מדובר בתלונה שבתחום אחריות מחלקת התביעות במשטרה. ככל שנאמר לך אודות החלטה לסגור את התיק, הרי שהתיק יסגר. המשטרה אינה צד לעניין ולכן אינה יכולה להגיש ערר על ההחלטה. ככל שתהיה התערבות של המשטרה או גורם כל שהוא מתוך המשטרה בהחלטה, הרי שזו התערבות בלתי חוקית ופסולה מעיקרה. אינני יכול באופן וודאי לומר שלך שדבר כזה לא יקרה. יחד עם זאת, מי שכן זכאי ורשאי לערער היא המתלוננת בתיק. היא זכאית להגיש ערר וגורם מקצועי בכיר יותר יבדוק שוב את התיק. אך זה כאמור רק אם המתלוננת תגיש ערר על ההחלטה. המשטרה אינה רשאית לנקוט בהליך של ערר. ככל שקצין המשטרה אמר לך שהוא ידאג ליוגש נגדך כתב אישום, הרי שהוא חרג מגדר סמכותו. על מנת למנוע התערבות בלתי חוקית (לא רשמית) אני ממליץ לך לדרוש את החלטת הסגירה בכתב על מנת שלא יהיה ספק בתוכן ההחלטה. והייתי אף מרחיב ואומר שתבקש את ההחלטה בפקס בנוסף לדואר. שבת שלום