מחיקת רישום פלילי

  • רישום פלילי
    עופר | 20/12/2009 16:00

    אבקש לדעת איך למחוק רישום פלילי ? לפני כשמונה שנים נתפסתי בשעת ביצוע מעשה פריצה לרכב(הייתי צעיר ומטומטם)והוגש כנגדי כתב אישום בבית משפט בתום המשפט , ההחלטה שהתקבלה היא ללא הרשעה רק עם רישום פלילי ועבודות שירות. מני אז הנני שומר חוק ולא עברתי שום עבירה . איך ניתן למחוק את הרשיום הפלילי הנ"ל ,הוא מפריע בקבלת עבודה וכד ', הבנתי כי עליי להגיש בקשה לנשיא המדינה ? אודה לתשובתכם בהקדם לקריאה נוספת: בדיקת רישום פלילי >>

    • מחיקת רישום פלילי
      שאול56 | 20/12/2009 19:07

      ראשית, יש משרדי עורכי דין המתמחים בנושא זה. אך הדבר כרוך בהוצאה כספית בלתי מבוטלת וההצלחה אינה מובטחת. שנית, הקש בגוגל "מחיקת רישום פלילי" ותקבל טבלה מפורטת בנושא זה. לגופה של שאלה - לא כך כך ברור לי למה הכוונה שלא הורשעת אך יש לך רישום פלילי. כי רישום פלילי הוא רק בגין הרשעה. מכל מקום, על פי הנתונים שציינת בשאלתך לא נראה לי כי הגיע הזמן למחיקת הרישום הפלילי (שאתה טוען כי הוא קיים למרות שלא הורשעת). אכן ישנה אפשרות להגיש בקשת חנינה לנשיא המדינה. על פי סמכותו הוא רשאי לבטל את ההרשעה ועימה גם את הרישום הפלילי. עליך לפנות אליו, לציין את נסיבות ביצוע העבירה, את השלכות ההליך המשפטי לגביך. וכמו רבים אחרים תדרש להמתין בסבלנות עד להחלטתו.