תחשב פחות או יותר מה עלות יום עבודה שלך

  • מהו הסכום לשלם להוצאות עדות בקובלנה פלילית?
    שואל | 10/12/2009 12:29

    קיבלתי צו להעיד בקובלנה פלילית ובאתי להעיד ביום הדיון. לאחר חודשיים ההליך נגמר בפשרה והצדדים "שכחו" להגיע להסדר על הוצאות העדות שלי. השופט לא הכניס סעיף זה בהוצאות. הצד המזמין אותי לא יודע כמה מגיע לי לקבל הוצאות עדות אודה למידע מקצועי מכם כל טוב

    • תחשב פחות או יותר מה עלות יום עבודה שלך
      שאול56 | 10/12/2009 12:49

      בעקרון, השופט אמור היה לקבוע זאת בתום עדותך. אם לא עשה זאת, נסה להגיע להסדר עם מי שהזמין אותך לעדות, שהרי חובת התשלום מוטלת עליו. לדעתי אפשר לפנות לשופט שיכריע שהרי היה עליו לעשות זאת והוא לא עשה. אך מסופק אני האם בשל שאלה כזו צריך לנקוט בהליך מעין זה. ולכן, בדרך כלל קובעים סכום של 300 ש"ח +/-. על סכום שכזה ניתן להגיע להסכמה בינך לבין בעל הדין שהזמין אותך.

      • הבעיה היא...
        שואל | 10/12/2009 13:43

        שהוא חושב שמגיע לי רק הוצאות נסיעה. איך אפשר להכריע בזה באופן של תקנות בית משפט, בלי לריב איתו ובלי שיעשה לי טובות...?

        • הוצאות
          שאול56 | 10/12/2009 14:07

          למיטב הבנתי וידיעתי הוא טועה. הוצאות עד אינן כוללות רק הוצאות נסיעה, אלא גם מה שמכונה "שכר בטלה" - דהיינו, הסכום שהעד הפסיד כתוצאה מהצורך במתן העדות. ולמעשה מדובר בשכר עבודתו (ראה סעיף 513 לתקנות סדר הדין האזרחי). יתכן והשופט לא קבע מה יהיה שכרך כעד משום שההליך הסתיים בפשרה וכל אחד נשא בהוצאות שלו. אך זה לא פוטר את בעל הדין שהעדת עבורו מלשלם את הוצאותיך. יתכן והוא מוכן לשלם לך רק הוצאות נסיעה כי זה מה שהוא חושב שצריך. הסבר לו שהוא טועה והפנה אותו לסעיף שלעיל, המתייחס לשכר בטלה של עד. אם הוא יתעקש לא לשלם, אזי לדעתי תפנה לבית המשפט שנתן את ההחלטה וזה יקבע את שכרך. אך אין ספק שאתה זכאי לשכר הכולל גם דמי נסיעה.