השאלות לא ברורות לי

  • שאלה
    מלאך | 03/12/2009 17:31

    יש לי 2 שאלות 1. אם מפקד האגף בבית סוהר חייב לקבל עתירת אסיר באותו רגע או שהוא יכול למשוך אותו יומיים עד לקבלת העתירה?2. אם לאסיר אושרה התיחדות דרך ועדת האלימות אך מנהלת בי"ס מונע בטוענה שיש מסוכנות איך אפשר לברר מה לעשות?

    • השאלות לא ברורות לי
      שאול56 | 03/12/2009 18:09

      1.אינני מבין בדיוק למה הכוונה למשוך עתירה? האם הוא מסרב לקבל את העתירה או שהוא מקבל אבל משהה את הטיפול בה, כגון לא מעביר אותה לבית המשפט המוסמך? קשה להשיב לשאלות מסוג זה כי בסך הכל המושג "חייב" הוא דינמי. בבית הסוהר שוהים לא מעט אנשים וצריך לטפל בהם ולדאוג לשלומם. לא כל פעולה ניתנת להיעשות מיידית. המושג הוא בזמן סביר או בהקדם האפשרי. כמדומני חוק שירות בתי הסוהר אינו מגדיר זמן במובן של חייב. ולכן שאלתך היא קצת בעייתית. אם טיפול בבקשת אסיר מתארכת מספר ימים זה בהחלט סביר בנסיבות האובייקטיביות של הפעילות השוטפת בבית הסוהר. 2. לגבי ההחלטה בעניין ההתייחדות. אכן, יש משקל מסוים להחלטה של ועדת אלמ"ב. בנושאים מסוימים החוק מחייב לקבל מהם חוות דעת. יחד עם זאת ההחלטה האם ומתי לממש את ההמלצה מסורה לסמכות הנהלת השב"ס. אם זו מחליטה שיש מניעה לאפשר התייחדות, אזי זו סמכותה בהנחה שמדובר בנימוק אמיתי ולא מפוברק. 3. כאמור, השב"ס כמו כל מוסד מבוקר אחר נתון לביקורת שיפוטית באמצעות עתירות אסיר. זו הדרך של אסירים להתמודד עם החלטות של רשות שילטונית. 4. במידה ואת רואה שרשויות השב"ס מתנכלות לאסיר פתוחה בפניכם הדרך לעתור לבית המשפט המחוזי. 5. כמו כל עתירה מינהלית גם עתירת אסיר נבחנת על פי הקריטריונים של המשפט המינהלי. כלומר, בוחנים האם ההחלטה סבירה ומידתית. 6. לעיתים העתירה עצמה מובילה לתוצאות אף קודם שהשופט דן בעתירה עצמה. 7. אינני מכיר את המקרה שלך באופן אישי אך באופן כללי אני יכול לומר, שבית המשפט ידרוש תגובה של השב"ס להחלטה שלו לא לאפשר התייחדות, לאחר קבלת אישור מועדת האלמ"ב. לא די בטענה סתמית של מסוכנות והשב"ס יצטרך להסביר, לנמק ולהוכיח מהי המסוכנות עליו הוא סומך את החלטתו וכיו"ב. 9. מבעד לשאלותיך עד כה אני יכול לזהות אפשרות לתחושה שפשוט מתנכלים לאסיר מסוים, זה הקרוב אליך. לעיתים עתירה היא האמצעי להתמודד עם זה. לעיתים כדאי יותר לבקש שיחת מפקד ולנסות לברר את הסיבות ובעיקר להביא להסדרת היחסים.

      • תשובה
        מלאך | 03/12/2009 18:22

        א.תודה על התשובה המהירה ב. אכן מתנכלים לאותו אסירג. הכנתי עתירה בשמו רק שאני לא יודע אם ככה צריכה להיות עתירה ולמי מגישים אותה?ולגבי השאלה הראשונה שלא הבנת אז היא כזו ביום שלישי בן זוגי רצה למסור בבקור למפקד האגף עתירה אך במקום זה הם ניסו ליישב את הבעיה והמפקד אגף אמר לו תחזור בצהריים ותקבל תשבה. בצהריים כאשר בן זוגי חזר מפקד האגף מסר לו שהתשובה נישארה כמו שהיתה אז בן זוגי ביקש למסור לו את ההעתירה והמפקד האגף אמר לו להמתין יש ספריה , אז בעלי אמר לו אחרי הספירה אתה לא נימצא וגם למחרת אתה לא נימצא אז הוא ענה לו בזילזול אז תחכה ליום חמישי [השאלה שלי אם זה ככה אמור להיות?

        • ממש לא מפתיע
          שאול56 | 03/12/2009 19:28

          1. כנראה שהאחראים עליו אינם מעונינים שהוא יגיש עתירת אסיר. 2. פרק הזמן בו מדובר אינו חריג. לכאורה הם יכלו לקבל ממנו את העתירה ולמתין מספר ימים עד שיגישו אותה. 3. אם שאלתך היא האם כך צריך להתנהג, התשובה היא לא. אם תשאלי האם זו התנהגות בלתי מתקבלת על הדעת, התשובה שוב תהיה לא. כי תמיד ניתן לטעון שהיה לחץ והיתה סיבה להשהות את ההחלטה או הטיפול באסיר מסוים. ואינני מאמין שימצא שופט שלא יקבל טיעון כזה כאשר מדובר בהשהייה של מספר ימים. 4. עתירת אסיר מגישים לבית המשפט המחוזי באזור בו נמצא בית הסוהר. למשל - בתי הסוהר ברמלה שייכים לבית המשפט המחוזי בת"א. בתי הסוהר בדרום שייכים לבית המשפט המחוזי בבאר שבע ובתי הסוהר בצפון שייכים לבית המשפט המחוזי בנצרת ואולי גם בחיפה. 5. אם להיות מעשיים אז את יכולה להגיש את העתירה בשמו. כך עוקפים את הפרוצדורה של השב"ס. 6. לגבי ההתנכלות אין מנוס אלא למצוא לה פתרון באמצעות המערכת עצמה כגון: קצין אסירים, סגן מפקד הכלא או המפקד עצמו. ואם זה לא עוזר אז לשב"ס יש הנהלה ונציב או נציב קבילות. נ.ב. - מדוע אינכם שוכרים שירותי עורך דין שיעשה את העבודה במקומכם.

          • תשובה
            מלאך | 03/12/2009 20:03

            לגבי למה אנחנו לא שוכרים עורך דין שיטפל בבעיות איתם זה כי אין באפשרותנו. ההינו מיוצגים על ידי הסנגוריה אבל כעיקרון הם סימו את הטיפול וכשפיתי אליהם הם אמרו שאני צריכה להגיש עתירה ובעתירה לבקש שהשופט ימנה עו" ד מטעם המדינה

            • כתבי לי באיזה כלא מדובר  לת
              שאול56 | 03/12/2009 20:42

            • ומה בדיוק מטרת העתירה  לת
              שאול56 | 03/12/2009 20:43

              • תשובה
                מלאך | 03/12/2009 21:37

                בית סוהר אשל ומטרת העתירה היא בקשה לאשר התיחדיות והשניה היתה בקשה לקבל את הפרוטוקולים של הועדה

              • תשובה
                מלאך | 03/12/2009 21:44

                אני כבר התחלתי להכין את התירה אני מסתכלת על עתירות במחשב ומכינה

                • בית סוהר אשל
                  שאול56 | 03/12/2009 23:10

                  1. בית סוהר אשל ממוקדם בדרום הארץ ולכן העתירה תוגש לבית המשפט המחוזי בבאר שבע. 2. שימי לב, מדובר בעתירה מנהלית ולכן הכותרת מצד ימין של העתירה תיהיה כדלקמן: בית המשפט המחוזי בבאר-שבע בשיבתו כבית משפט לעניינים מנהליים. 3. אני לא בטוח שאת יכולה לבד להתמודד עם עתירה כזו. 4. אני מציע בשלב הראשון לפעול לפי ההצעה של הסנגוריה הציבורית ובמקום עתירה להגיש לבית המשפט בקשה למינוי סנגור ציבורי. 5. בקשה זה עניין הרבה יותר פשוט ואם היא תתקבל, הרי שהסנגור הממונה ילווה אתכם ויעשה עבודה מקצועית. 6. אני מצרף את פקודת השב"ס לעניין התייחדות אסירים. קראי את הפקודה ותפיקי ממנה את הנהלים. ככל שהשב"ס מפר את הנהלים או פוגע בזכויות של בעלך, הרי שיהיו לך נימוקים טובים בעתירה. 7.במידה ותאלצי לבסוף לכתוב עתירה בכוחותיך, אני ממליץ לך לאתר את העתירה של יגאל עמיר באותו עניין של התייחדות. אם הוא קיבל, אין ספק שגם בעלך זכאי לכך. העתירה של יגאל עמיר תאפשר לך ללמוד הן את מבנה העתירה ואת הנימוקים. מן הסתם גם לגבי עמיר הסתמכו על סוגיות של ביטחון ומסוכנות ומכאן שתוכלי להשתמש בנימוקים נגד של יגאל עמיר. 8. אבל כאמור תנסי להגיש בקשה למינוי סנגור ציבורי. 9. אני מבין את מצוקתך אך לעיתים כדאי להמתין עוד קצת זמן ולא להיחפז על מנת שהתוצאה תיהיה טובה ובחשבון סופי, חוסכים זמן. 10. לגבי הפרוטוקולים של הועדה, אינני מבין מדוע הם נחוצים. אך תוכלי לשלב זאת בעתירה עצמה ובתשובת השב"ס לעתירה הם כבר ימציאו את הפרוטוקולים. מכל מקום, בהצלחה.

                  • במחשבה שניה
                    שאול56 | 03/12/2009 23:54

                    המקרה של עמיר הוא שונה מהמקרה של בן זוגך אני מסופק אם כדאי להסתמך עליו. גם קשה להשיג את פסק הדין שלו. נסי לאתר באינטרנט פסקי דין תחת הכותרת התייחדות וכיו"ב.

                  • תשובה לתגובה שלך
                    מלאך | 04/12/2009 12:34

                    רשמת בתשובה שלך להגיש בקשה יותר קל מלהגיש עתירה  איך אני יכולה להגיד לבן זוגי להגיש אותה זאות אומרת מה התוכן שצריך להיות בה האם יש צורך לנמק את הבעיות שלשמן נדרש היצוג או רק בקשה ליצוגולמי להפנות את הבקשה? תודה

                    • הסברתי, ואסביר שוב
                      שאול56 | 04/12/2009 13:53

                      אמרת באחת הפניות שלך שהסנגוריה הציבורית הנחו אתכם להגיש בקשה למינוי סנגור. מינוי סנגור יכול להיעשות רק על ידי בית המשפט. היות ומתקן הכליאה נמצא בבאר שבע, יש להגיש את הבקשה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע. יש לנמק מדוע אינכם יכולים לשכור שירותי עורך דין, ואת הצורך שלכם בעורך דין כדי לשמור על זכויות בעלך בבית הכלא (את זה את יודעת טוב ממני). אני ממליץ לך לפנות לסנגור שייצג את בעלך עד כה ותתייעצי איתו מה לעשות. אינך צריכה להתבייש, במקרה הגרוע ביותר הוא יסרב ואז ממילא הגעת למצב בו את נמצאת. הכותרת של הבקשה היא : בקשה למינוי סנגור תכתבי בשורות קצרות במי מדובר, היכן הוא שוהה, מדוע אין באפשרותכם לשכור שירותי עורך דין פרטי וכיו"ב. בית המשפט לא יסרב לבקשה למינוי סנגור רק בגלל הצורה של הבקשה. אם הוא ידחה זאת, זה מפני שכנראה אינכם זכאים לסנגור. ואולם, העובדה שעד כה היה לכם סנגור ציבורי, זה מוכיח במידת מה שאתם זכאים וכנראה גם תקבלו. את יכולה לעשות זאת בשם בעלך. לדעתי, בביקור הבא שלך אצלו תבקשי ממנו לכתוב לך יפוי כוח המסמיך אותך לפעול בשמו היות והוא שוהה במתקן כליאה. את יפוי הכוח אפשר לתת לכלל הפעולות בשמו או להגביל אותו לפעולה מסוימת או לתחום מסוים.

                      • תשובה
                        מלאך | 04/12/2009 14:13

                        בכמה עותקים יש להכין את הבקשה  ואם לתת אותה למנהלת כמו עתירה

                        • בקשה - לדעתי עותק אחד לבית משפט ואחד לך.
                          שאול56 | 04/12/2009 14:35

                          כאשר תגישי את העתירה עצמה, יש להגישה בשלושה העתקים ותכיני גם העתק אחד עבורך. שימי לב ואל תתבלבלי - הערוץ הקבוע בחוק לעניין מסירת עתירה למנהל בית הסוהר נועד לאפשר לאסיר השוהה בבית סוהר להשתמש בעתירות. אלמלא כן, הוא לא יכול היה להגיש עתירה כי אין לו אפשרות לגשת לבית המשפט. ואולם, אסיר שמשתמש בעורך דין או בגורם אחר מחוץ לבית הסוהר אינו צריך למסור העתק למנהל. משום שהעתק כזה ממילא יגיע אליו על ידי בית המשפט. לשם כך מגישים 3 העתקים (אחד לכל גורם: השופט, הפרקליטות והשב"ס). אל תשכחי פרט חשוב והוא יפוי כוח של בעלך המסמיך אותך לפעול בשמו. ושוב, קודם לכל פעולה שלך אני שב וממליץ לך לפנות למי שייצג אתכם עד כה מהסנגוריה הציבורית לא לשם יצוג אלא לשם יעוץ. שבת שלום