לא בטוח שזו כליאת שווא.

  • בירור
    מלאך | 01/12/2009 20:02

    לפני כמה זמן הגעתי לביקור התיחדות בכלא ובזמן שהמתנתי לבעלי הסוהר נעל את החדר ההתחידות כשאני בפנים יותר מ20 דקות . כאשר שאלתי את המנהלת לפשר הדבר היא אמרה שהיא נתנה הוראה מפורשת לכך.ברצוני לדעת אם זה קבוע בחוק . אני יודעת שזה כליאת שווא אבל למי פונים בקשר לזה

    • לא בטוח שזו כליאת שווא.
      שאול56 | 01/12/2009 20:30

      יחד עם זאת עליך לפנות לשב"ס לבקש הסבר לפעולה זו. מן הסתם היה שיקול בהחלטה גם אם לא נאמר לך (אולי טעמים של סדר ציבורי או ביטחון וכיו"ב). ולכן, טרם נקיטה בצעדים, כדאי לברר את הסיבה להחלטה. אם זו לא תראה לך אולי ניתן לנקוט בהליכים, אך ספק אם במקרה זה מדובר בכליאת שווא.

      • תשובה
        מלאך | 01/12/2009 21:50

        לגבי הבירור שנערך אמרה המנהלת שהיא פועלת ככה מכיוון שהאסירים מסתובבים חופשי וזה יותר בטיחותי מה שאומר שהיא פעלה על דעת עצמה  ואין שום פסקה שאומרת שזה חייב תקן אותי אם אני טועה

        • שימי לב
          שאול56 | 01/12/2009 23:56

          377. כליאת שווא העוצר או כולא אדם שלא כדין, דינו – מאסר שלוש שנים; עצר אותו כשהוא מתחזה כבעל מעמד רשמי או מתיימר שיש לו צו, דינו – מאסר חמש שנים. אחד התנאים הוא שמדובר בכליאה שלא כדין. אני די מסופק אם מנהלת מתקן כליאה או מעצר שנועלת דלת משיקולי ביטחון עליו היא מופקדת, ניתן לייחס לה פעולה שלא כדין. בעיקר כאשר הטעם לפעולה ניתן לך. והרי דומני שגם את תסכימי שהיא לא עשתה זאת על מנת לפגוע בך, אלא אולי אף להגן עליך ועל אחרים. תמיד ניתן להביא סוגיה לכלל בחינה משפטית. אני די מסופק אם מקרה זה הוא אחד מהם באופן בו יש לך סיכוי לזכות בדין. אינני רואה שופט בישראל שיחליט כי נפל פגם בהחלטה של מנהלת המתקן באופן בו תהיה זכאית לפיצוי בשל עילת כליאת השווא. אישית, אני ממליץ לרדת מהסיפור. אך זו החלטה שלך.

          • תשובה
            מלאך | 02/12/2009 18:07

            אני מודה לך על התשובה המהירהיש ל י עוד כמה שאלות לשאול אבל אני לא יודעת להסביר אותם אני אנסה לארגן אותם טאז אני אשאל ואשמח לתשובה בתודה מלאך