ראשית, עליך לכבד את הצו גם אם לדעתך אינו צודק

  • מיחקת תלונה בגין אלימות
    יניב | 01/12/2009 06:45

    אשתי הגישה נגדי תלונה במשטרה בגין אלימות לאחר שבוע היא ניגשה למשטרה לבטל לי את התלונה ואת הצו הרחקה הקצין סירב לדבר עם אשתי ונאמר לה שהיא אפשר כבר לבטל את התלונה כרגע אנחנו מעוניינים בשלום בית אני ללא עבר פללי מה שגם את הצו הרחקה מצו של המשטרה לא מכונים לבטל/לקצר קיבלתי 30 יום אשמח לקבל תשובה מה לעשות

    • ראשית, עליך לכבד את הצו גם אם לדעתך אינו צודק
      שאול56 | 01/12/2009 07:52

      השוטרים פועלים על פי החוק, לפיו בקשה של אישה לבטל תלונה שהגישה נגד בעלה, לא תשמש עילה יחידה להחלטה שלא לחקור. יש בכך היגיון פנימי לפיו הדבר בה למנוע לחץ על האישה לבטל את התלונה. אין זה אומר עדיין שאפסה כל תקווה ויש לשכנע את המשטרה שבמקרה קונקרטי שלך יש להפסיק את החקירה ולאפשר שלום בית. אם המשטרה אכן תווכח לדעת שזו בקשה אמיתית וכנה ולא תרגיל הטעייה שנועד לחלץ אותך מהתלונה, יש סיכוי שאכן יאפשרו שלום בית. מכל מקום, עליך להימנע מכל פעולה שיש בה כדי הפרת הצו או כל החלטה אחרת של הקצין. כי זה רק יסבך אותך יותר. יחד עם זאת עליך להבין כי המשטרה והפרקליטות מחמירים מאוד במקרה של אלימות בתוך המשפחה ובעיקר אלימות נגד נשים. זה נובע הן מתוך יעד שקבעה המשטרה והן מחשש אישי של השוטרים שהם יקבלו החלטה שבסופו של יום תתברר כשגויה ואז אישה תפגע או חלילה תרצח. תפעל על פי הצו ומכל מקום אל תפר אותו, ותנסה בכל זאת למצוא דרך לשכנע כי לא נשקפת סכנה אמיתית לאשתך ואולי השוטרים יאפשרו את גניזת התיק. אם תראה שזה לא הולך לכיוון זה כדאי שתצטייד בעורך דין למקרה והנושא יתפתח לכתב אישום. כי זו אכן אפשרות סבירה נוכח הנימוקים שציינתי לעיל.