קובלנה פלילית פרטית הינה הליך פלילי לכל דבר ועניין

  • קובלנה פלילית בלשון הרע
    דפנה | 30/11/2009 21:22

    האם אפשר לחייב נאשם בקובלנה להגיש תשובה לכתב אישום בתצהיר? האם הקובל חייב להגיש תמצית עדות של עדים שהוא טוען שאינם בשליטתו?

    • קובלנה פלילית פרטית הינה הליך פלילי לכל דבר ועניין
      שאול56 | 30/11/2009 22:06

      זולת העובדה שהמאשים הוא אדם פרטי ולא המדינה. ולכן - אין תשובה בכתב לכתב האישום ואף לא בתצהיר אלא תשובה בעל פה בתחילת הדיון. אין גם תצהירים של עדים. עליך לבקש מבית המשפט לזמן אותם. לדעתי שאלתך מבוססת על אי הבחנה בין משפט אזרחי בו יש כתב הגנה ותצהירים של בעלי הדין ועדים לבין משפט פלילי בו דרכים אלו אינן קיימות בדרך כלל. זולת אם נאשם מודה בעובדות כתב האישום אך ספק אם במקרה של קובלנה פלילית פרטית מישהו יתנדב להודות.