מנסה לעזור

  • בין פלילי לצבאי..
    א | 29/11/2009 01:31

    שלום רב! אודה באם אפשרי לקבל מענה בקשר לתרחיש הנ''ל: סרן מואשם בעבירה שאינה צבאית החלה על חיילי צה''ל מכוח השיפוט הצבאי ( עבירת הריגה ) והתובע מורה על הגשת כתב אישום אל בית הדין הצבאי (ללא שניתנה זכות שימוע מוקדמת או הודעה על העברת חומר חקירה .) הסנגור מבקש להחיל שימוע בהתאם לסעיף 60 א(ד) לחוק סדר הדין הפלילי-הזכות לשימוע שנהוג להחילו על פעילות התביעה הצבאית , על שאין חובה לעשות כן. התובע מסרב ! האם לתובע יש זכות לסרב לזכות השימוע מכיוון שאין חובה להחיל את חוק סדר הדין הפלילי? האם זה היה הליך תקין הגם לא ליידע את החשוד בדבר העברת חומר החקירה ממצ''ח לפרקליטות?? (בגלל שלא מחילים את חוק סדר הדין הפלילי..) תודה רבה !!!!!

    • מנסה לעזור
      שאול56 | 01/12/2009 13:24

      תחילה - גילוי נאות. לא ידעתי את התשובה ולכן בררתי באמצעות ד"ר גבריאל הלוי. זו תשובתו ואני מביא את תשובתו ככתבה וכלשונה בבחינת "האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם". הכלל הוא שהחסד"פ משמש ברירת מחדל (ס' 2-3 לחסד"פ), אלא אם יש הסדר ספציפי. עד כמה שזכור לי, לא קיים הסדר ספציפי בצה"ל לעניין זה, אך לשון ס' 60א מתייחסת לפרקליטות המחוז ולא לפרקליטות הצבאית, כך שיש כאן בהחלט שאלה פרשנית מעניינת. מכל מקום, אם מדובר בתיק ספציפי, הייתי מציע שתיוועץ טלפונית בביה"ס למשפט צבאי הנותנים סוג זה של ייעוץ גם לפרקליטים מחוץ לצה"ל.