תנאי שחרור בערובה

  • צו הרחקה
    אלטר | 28/11/2009 20:32

    שלום רב קיבלתי צו הרחקה מהבית עקב אלימות במשפחה של 30 יום מהמשטרה ידוע לי שהמשטרה לא יכולה לתת יותר מ15 יום האים זה נכון? ומה עליי לעשות?

    • תנאי שחרור בערובה
      איתמר סיון, עו"ד | 29/11/2009 13:22

      שלום רב, את התשובה לשאלתך מסדיר סעיף 42 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים), תשנ"ו - 1996. סעיף זה מונה את ההגבלות אותן יכול להטיל קצין המשחרר עצור או נחקר. אכן, חלק מההגבלות המאפשרות לקצין משטרה להגביל את חירותו ו/או פעולותיו של המשוחרר מוגבלות ל-15 ימים לכל היותר (איסור כניסה לאזור, או חובת הימצאות באזור מסוים, שכונה או עיר מסוימת). יתרה מזאת, חלק מההגבלות יכולות להיות לתקופה קצרה יותר (איסור יציאה ממקום המגורים למשך כל שעות היממה אפשרי רק עד חמישה ימים). חלק מההגבלות אינן תחומות בזמן, אך דומה שחלות עד תום המשפט או החקירה, או במקרים מסוימים תקפות לחצי שנה. באשר לתנאי שהוטל עליך, הקשור לתנאי של אלימות במשפחה - דומה שמדובר באיסור יצירת קשר החל למשך 30 יום - הגבלה המותרת לפי חוק. היה ומדובר באיסור להיכנס לביתך למשך 30 יום, דומה שהחלטת בית המשפט אינה מדויקת, ויש להגיש בקשה לעיון חוזר בה יתבקש בית המשפט לקצר את תקופת ההגבלה, לאורו של סעיף 42 המוזכר לעיל.