שים לב

  • מעצר
    יניב | 24/11/2009 20:12

    אשתי הגישה עליי תלונה על אלימות תלונת שווא ובעקבות זאת נעצרתי והייתי במעצר אין לי עבר פללי ואין לי שום עבירה בעקבות המעצר הרגשתי מושפל ומקונס בעצמי זו פעם ראשונה שאני במעצר אני בן ארבעים שיחררו אותי מהמעצר ללא משפט חתמתי על פיקדון וקבלתי במשטרה 30 ימים צו הרחקה האים בעקבות תלונתה יוגש נגדי כתב אישום אים שיחררו אותי מהמעצר בהוראה של פקד אין לי עבר פללי היא על כל שטות מגישה תלונה תודה על הייעוץ

    • שים לב
      שאול56 | 25/11/2009 12:33

      ראשית, אני ממליץ כי תמחק מאוצר המילים שלך את המונח "כל שטות". תלונה על אלימות במשפחה אינה שטות מבחינת המערכת המשפטית. כדאי מאוד שתקח זאת ברצינות, אא"כ אתה רוצה למצוא עצמך במקום לא טוב בשל שאננות יתר. עכשיו לגופה של שאלה: אין קשר ישיר בין שני ההליכים. העובדה ששוחררת אינה מצביעה על כך שיוגש כתב אישום או לא יוגש. שיקולי מעצר או שחרור אינם זהים לשיקולים האם להגיש כתב אישום או לא. ההחלטה לעניין כתב אישום אינה מתקבלת על ידי השוטר שעצר אותך או על ידי הקצין ששיחרר אותך. אלה שני הליכים שונים לחלוטין. השחרור נעשה כי הוחלט שבנסיבות העניין, וכפי שמחייב החוק, אין צורך להחזיק אותך עוד במעצר. הם פתרו את הבעייה בכך שהרחיקו אותך מאישתך. אם תפר את הצו, אזי תעצר. לגבי כתב אישום, חומר החקירה יגיע לתביעה או לפרקליטות ושם על בסיס הראיות יחליטו מה לעשות. בשלב הזה זה עוד מוקדם לדעת ומן הסתם תקבל הודעה על כל החלטה שתתקבל לגבי כתב האישום. מה שאתה יכול לעשות בשלב זה, זה להימנע מלעשות שטויות במובן זה שתתחכם לצו ההרחקה. לעובדה שאין לך עבר פלילי יש משמעות בשיקולים האם להגיש כתב אישום או לא, אך זה שיקול אחד מיני רבים. הצעתי האישית היא שתתייחס לסוגיה בכל כובד הראש ולבטח לא כאל שטות. כי זה בהחלט לא שטות.

    • תלונת בת זוג
      עו"ד גיל משה | 25/11/2009 15:08

      יניב שלום. העובדה ששוחררת מהמעצר על ידי קצין משטרה אין בה כדי להבטיח אי הגשת כתב אישום. עם זאת במדינת ישראל של היום, כאשר מדובר בתיק של אלימות כלפי בת זוג פועל עקרון הפאניקה (שחלילה תפגע באשתך ושמו של הקצין או במקרים אחרים השופט יתנוסס בעיתון כמי ששחרר את הרוצח) ומכאן שאם שוחררת בשלב מוקדם ובאמצעות קצין משטרה קיים סיכוי שלא ממש מאמינם לאשתך. עצתי לך היא להתרחק ממנה גם בעתיד ובמקרים שאתה חייב לפגוש אותה להצטייד בטיפ מנהלים ולהקליט הכל. בכבוד רב משה גיל עו"ד