בקשה למחיקת רישום פלילי

  • "חשד לפריצת כלי רכב"
    דניאל | 23/11/2009 17:58

    לפני בערך שנה [אני בן 19 עכשיו] אני וכמה חברים שלי שתינו אלכוהול והלכנו ברחוב היה כבר לילה לפתע באו כמה ניידות מכמה כיוונים והופ! לקחו אותנו לתחנה על חשד לפריצת איזה 15 רכבים אחרי בערך 20 שעות בתחנה שיחררו את כולם למעצר בית בלי משפט בלי כלום ומאז העיניין נשכח[עברה שנה כמעט] עכשיו ביררתי קצת אצל אנשים וכנראה שהתיק נסגר "מחוסר ראיות" ואני לפני צבא ועומד להתגייס והגיע לי לא מזמן מכתב שאני צריך להגיע ל "סמלג מזפ" שזה סגן מנהל לשכת גיוס ומזפ זה מחלקת זיהוי פלילי.... עכשיו הבנתי שהם לא מחקו את הרישום הפלילי אני לא יודע מה אם חברים שלי אבל זה פעם ראשונה שמעקבים אותי לחקירה בכלל פעם ראשונה שאני עצור ולא נשפטתי בחיים בשום מקום וגם לא עשיתי בכלל תעבירה זה מה שמצחיק! מה אני יכול לעשות בעיניין

    • בקשה למחיקת רישום פלילי
      איתמר סיון, עו"ד | 25/11/2009 10:13

      שלום דניאל, יש לבחון את חומר הראיות בתיק, כדי לראות האם יש ראייה ספציפית שקשרה אותך בזמנו למעשה. אני מדגיש - אותך באופן מדויק ופרטני, ולא רק ראייה שקשרה את אחד מחבריך לאחת מהפריצות. היה ואין כל בדל ראייה הקושר אותך לאירוע, יכול והעילה המתאימה לסגירת התיק לגביך הייתה "חוסר אשמה". לקריאה נוספת: בדיקת רישום פלילי >> ההבדל בין עילת "חוסר אשמה" לעילת "חוסר ראיות מספיקות", כעילות לסגירת תיק במשטרה הוא, שהעילה הראשונה לא מותירה כל זכר לרישום משטרתי, והתיק נמחק ללא כל קשר אליך. באשר לעילת "חוסר ראיות מספיקות", רישום זה אינו במסגרת רישום פלילי - כך שעדיין לא יהיה לחשוד רישום פלילי - אך הוא יישאר במסגרת רישום משטרתי פנימי. לרישום זה, באופן עקרוני, יהיו חשופים גורמי הביטחון, בדומה למקרה שלך. במאמר מוסגר אציין, כי יש לוודא כי אכן נסגר התיק במשטרה - שכן יכול להיות שזימנו אותך אל הגורם המוזכר בצבא, מאחר ויש נגדך תיק שהוא פתוח. היה והתיק נסגר, ניתן לפעול למחיקת הרישום - כאשר האיסטנציה המתאימה תלויה בנתונים מסוימים, ביניהם המועד המדויק לעבירה המיוחסת לך, האם היית קטין בעת החקירה/האירוע, מתי נסגר התיק, ועוד. איתמר סיון, עו"ד בקשה למחיקת רישום פלילי