רצוי?! - חובה!!!

  • בעיה משפטית
    אילן | 20/11/2009 11:58

    שלום לכם בהיותי בן 21 לפני כ6 שנים מצאתי כרטיס ויזה ברחוב וניסיתי לחייב אותו בחנוית מסוימת ותפסו אותי מדובר בסכום של משהו כמו מ200 שח יש לי משפט על זה שבוע הבא מכיוון שעד עכשיו לא הייתי בארץ מה עושים במקרה כזה ובאמת מאז המקרה עברו הרבה מים בים התבגרתי ואני לא עושה שטוית כאלה יותר אגב בכתב אישום כתוב שגנבתי תויזה ובאמת מצאתי ולא גנבתי מה אני צריך לעשות במקרה והאם רצוי לקחת עו"ד??? והאם צפוי לי עונש? תודה

    • רצוי?! - חובה!!!
      שאול56 | 20/11/2009 12:52

      שים לב, מדובר במשפט פלילי בעל פוטנציאל למאסר בפועל. גם אם לא, הרי שהרשעה שתוטל עליך, הינה בעלת פוטנציאל בעייתי למדי לגבי עתידך. אתה חייב להגיע עם עורך דין המתמחה בפלילים. אם אין לך יכולת כלכלית, תבקש שבית המשפט ימנה לך סנגור ציבורי. אם מה שאתה טוען הוא נכון (מציאת כרטיס לעומת גניבתו), אזי יש לכך משמעות. לא שאתה הופך פתאום להיות צדיק (שהרי השתמשת בכרטיס אשראי שאינו שלך), אך בהתחשב בעובדה שמדובר בעבירה מלפני שש שנים, ובהנחה שמאז לא ביצעת עבירות נוספות ו/או אחרות, עורך דין טוב יכול בהחלט להוציא אותך בעונש קל. קשה לי לשער שתוכל לעשות זאת לבד. בהצלחה!

    • בחור צעיר!
      אייזיק {} | 20/11/2009 13:14

      כל מה שעליך לעשות הוא לכתוב מכתב מסודר לתובעת המחוזית בפרקליטות ולהסביר את אשר קרה באמת ותבקש שיראו זאת כתקלה חד פעמית וכו' וכו' ותבקש ביטול כתב האישום. הדרך לייצור קשר עם הפרקליטות הנה דרך הרישום בהזמנה לדין.

      • לדעתי, אתה מבלבל בין שני הליכים
        שאול56 | 20/11/2009 13:23

        ההצעה שלך בדרך כלל נכונה לשלב בו מודיעים לאדם על העברת החומר החקירה לתביעה (סעיף 60א' לחסד"פ). כאן כבר הוגש כתב אישום ויש הליך משפטי. נכון, אפשר לפנות לתביעה לבטל את כתב האישום על פי סמכותה לפי סעיף 93 לחסד"פ (חזרה מאישום). אני לא מעריך שפניה סתם בשלב הזה תתקבל. בעיקר כאשר מייחסים לו עבירה הנתפסת כחמורה (מרמה וגניבה בכרטיס אשראי). גם לצורך בחירה בערוץ של ביטול כתב האישום מומלץ לעשות זאת על ידי עורך דין מהטעמים שצויינו (הוגש כתב אישום וחומרת העבירה). שים לב לאפשרות נוספת: הבחור נעדר מהארץ במשך שנים. התביעה עלולה להתייחס לכך כהתחמקות מהדין. גם נוכח אפשרות זו עליו להתגונן ולספק הסבר המתקבל על הדעת, אם יש לו כזה. ולכן, אני חוזר להצעה המקורית - מומלץ וחובה להצטייד בעורך דין. בין אם לצורך ניהול הליך משפטי ובין אם לצורך פניה לביטול כתב האישום.

    • לא התיחסתי בריצנות ו...
      ירון | 20/11/2009 14:05

      וחזרתי שבוע שעבר מחול ואז קבעו לי את המשפש וזה ליום ראשון הזה ככה שאני לא יודע באמת מה באפשרותי לעשות (לוח זמנים צפוף זה ביום ראשון כמו שאמרתי) חשבתי פשוט להגיד לבית המשפט את האמת שזה היה מעשה קונדס דבילי והיום אני במקום אחר ולקוות שיבטלו את זה במידה וכמו שהסברתם לי (ותודה על התגובות המהירות והמאירות) המצב יותר חמור ממה שחשבתי מה הדרך הטובה והיעילה שאני צריך לפעול כדי לצעת בכמה שפחות נזק כמו"כ אשמח לדעת מה העונש או בגדול מה צפוי למי שעבר עבירה כזאת תודה רבה רבה ושבת שלום

      • שים לב
        שאול56 | 20/11/2009 14:31

        המשפט ביום ראשון הוא פתיחת המשפט, כלומר, שלב ההקראה בלבד, בו ישאלו אותך האם קראת והבנת את כתב האישום. דהיינו, במה מאשימים אותך. בשלב זה עוד לפני שאתה עונה תגיד לשופט/ת שרק הגעת מחו"ל, עוד לא הספקת להתייעץ עם עורך דין. במקרה כזה בית המשפט ידחה את הדיון למועד אחר כדי לאפשר לך לשכור שירותי עורך דין. אם אין לך אפשרות כספית, גם את זה תגיד לשופט/ת ותבקש שיפנה אותך לסנגוריה הציבורית. השאלה איזה עונש תקבל, היא מוקדמת מדי. ההסבר שלך לא נשמע סביר. אף אחד לא משתעשע עם כרטיס אשראי שהוא מצא. אל תשכח שכתב האישום לא מייחס לך מציאה אלא גניבה וזה הרבה יותר חמור ממה שאתה חושב. כמו שאמרתי, אל תודה בכלום רק תבקש דחייה של המשפט כדי להשיג עורך דין. לגבי יתר המהלכים מן הסתם עורך הדין הפרטי/ציבורי כבר ידריך אותך.