בהחלט כן, אבל

  • האם אפשר להתלונן על תקיפה מלפני כחצי שנה?
    ר | 29/10/2009 16:07

    לפני כחצי שנה הותקפתי על ידי עובד במקום עבודתי היו על גופי גם סימנים שצילמתי אני כבר לא עובד שם התוקף כן שיצא לי לדבר איתו על המיקרה הוא אמר שהוא לא מצתער שפעל באלימות והיה עושה זאת שוב והאשים אותי שעשיתי סיפור מהעיניין (עובדה הוא עדיין שם אני לא ) והשאלה הבאה מה היא האחריות של בעל עסק שעובד שלו תקף אותי דיווחתי לו על המקרה דרשתי שישהה אותו או ימנע ממנו לעשות זאת שוב (משום שאני עובד באותו עסק ולא מוכן להרגיש מאויים) הסבר קטן= אני עובד אצל אדם ששולח אותי לבצע עבודה במשרדים בו עובד התוקף המעסיק של התוקף הוא לא מעסיק שלי ולאחר שפניתי למעסיק תגובתו הייתה שכרגע הוא לא יכול לוותר על העובד שתקף כי הוא ותיק ואם עליו לבחור אני או הוא (התוקף) אז התוקף נישאר בתפקידו ולכן אני מורחק מהמשרדים וכך בעצם גרם לפיטוריי האם יש לו (לבעל העסק) אחריות פלילית לכך לעובד שלו תקף אך הוא לא עשה דבר בנושא ואם אני יכול לתבוע אותו על הפסד מקום העבודה ועבודות שבוטלו שכבר נקבעו שהייתי צריך לבצע שם והורחקתי

    • בהחלט כן, אבל
      שאול א. | 05/11/2009 23:50

      תקיפה היא למיטב זכרוני עבירת עוון. התיישנות עבירה מסוג עוון היא 5 שנים. יחד עם זאת עליך לקחת בחשבון שישאלו אותך מדוע המתנת חצי שנה ולא התלוננת מיד. זו שאלה שבשפה של דיני הראיות נקראת "עדות כבושה". במידה ולא יהיה לך הסבר מניח את הדעת להמתנה הזו, סביר להניח כי עלולה להיות בעיה, והגרסה שלך תתקל בחוסר אמינות.